avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am plătit la ICRAL apartamentul în care am locuit cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am plătit la ICRAL apartamentul în care am locuit cu părinții. Chitanța poate dovedi în instanță că sunt singurul proprietar?

As vrea sa stiu daca chitanta cu care am platit la ICRAL casa in care am locuit cu parintii poate dovedi ca sunt singurul proprietar,chiar daca mai am un frate si o sora.Specific ca acestia nu au contribuit cu nici un leu .
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:28, 24 Iunie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ramona2018 a scris:
Eu nu inteleg un lucru. Am bani si banii ii folosesc pentru a cumpara un imobil...

Sunt două situații diferite:

1. Dacă dvs. aveți banii și dvs. VĂ cumpărați un imobil (în contract scrie cumpărător @ramona2018), atunci, în mod evident, bunul este proprietatea dvs. (și nu au vreun drept nici fratele, nici sora, nici eu, nici alții)

2. Dacă dvs. aveți bani, dar nu-i folosiți spre a VĂ cumpăra dvs. ceva, ci ii dați cuiva (sa-i zicem Vasilica) spre a-și cumpăra Vasilica un imobil (în contract scrie cumpărător Vasilica), atunci acel bun NU este al dvs, ci este al proprietarului/cumpărător Vasilica. Iar dvs. aveți de recuperat niște bani de la Vasilica. (în caz că i-ați dat cu împrumut, căci dacă i-ați donat, nici pe aceștia nu-i mai vedeți).

Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! George_Vlad George_Vlad Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit. Ma rog, nu este personala ci a unei rude. Aceasta persoana "a mostenit "de la parintii ei o camaruta de locuit ( ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de vanzare de altcineva si nu de titular mariuta1970 mariuta1970 buna ziua daca am avut un apartament de 4 camere, a parintiilor care am avut dreptul si noi si l am cedat in favoarea suroriii mele mai mari, la insistentele ... (vezi toată discuția)