avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati daca nu este constituita o asociatie de proprietari?

Buna ziua,

Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de la un oarecare vanzator(nu dezvoltatorul)
Blocul are bransament de tip santier la curent, exista contoar la gaz pentru fiecare apartament, iar la fiecare etaj exista cate un contor de apa pentru fiecare imobil in parte. In fiecare luna, dezvoltatorul calculeaza pentru fiecare apartament in parte ce suma datoreaza pentru utilitati.

Problema este ca vanzatorul meu este certat cu dezvoltatorul si acesta mi-a taiat absolut toate utilitatile din aceasta cauza, pretinzand ca are de recuperat o datorie mai veche. Tin sa precizez ca vanzatorul meu nu are nicio factura pe numele lui de la enel, apanova, distrigaz si incearca acum sa obtina facturi pentru aceste utilitati.

In cazul in care nu reuseste sa obtina facturile pe numele lui, ce mai sfatuiti sa fac? Precizez ca actele sunt inca la banca, nu am semnat contractul de vanzare cumparare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:36, 17 Iunie 2019
Trebuie vazute toate actele de avocat ca sa va poata sfatui in concret si sa puneti in balanta problema, inclusiv situatia cu datoria.
Daca incercati fara avocat sau mergeti la avocat asa ca sa nu ziceti ca nu ati mers riscati sa va luati o mare teapa la bani, sa tot aveti probleme si sa aveti nevoie imperios de servicii avocatiale.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,

Chestia cu datoria este netrecuta in vreun act; este strict o problema de a lor.
In ceea ce priveste actele, in antecontractul semnat este stipulat faptul ca "vanzatorul se angajeaza sa puna la dispozitie bunul impreuna cu tot ceea ce este necesar pentru exercitarea libera si neingradita a posesiei si racordat individual la retelele de distributie a energiei electrice si gazelor, iar intreaga constructie racordata la reteaua de apa si canalizare."
Vanzatorul depinde de dezvoltator si daca este un litigiu...
Conform dispozitii in vigoare dezvoltatorul nu are dreptul sa restrictioneze utilitatile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare bloc la gaze tintea.alexandra tintea.alexandra Putem sa dam un dezvoltator in judecata pt ca de un an refuza sa racordeze blocul la gaze? Anul trecut prin programul Prima Casa am cumparat de la un ... (vezi toată discuția)
Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Contract enel Erimiaflorin Erimiaflorin Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de ... (vezi toată discuția)