gi-jane2 a scris:
Stiu sa citeasca, dar nu toti inteleg ce citesc.. cati sunt pe forum care au zis ca au vrut sa faca nu stiu ce la notar si s-au trezit cu altceva.. cati au semnat contracte cu clauza de uzufruct fara sa stie ce presupune asta?
In opinia mea, daca avansul nu e mare, iar restul pretului se plateste peste un an, nu e in avantajul femeii sa vanda cu plata in rate, ca apoi, daca nu plateste sa umble pe la executor, ci e avantajos pt ea, ca acea casa sa ramana a ei pana se plateste. Oricum, e mai bine sa plateasca o consultatie pt a i se explica ce variante are si ce presupune fiecare in parte.
Si de aceea este notarul acolo, ca sa ii explice. Are aceleasi studii juridice, iar oamenii sunt liberi sa intrebe. De asemenea, orice acte se indeplineste la cerere. Ceea ce se completeaza in scris pe cerere, aia se autentifica.
S-au trezit cu altceva pentru ca sunt superficiali. Nu au rabdare sa citeasca, intra vorbind la telefon, trimit mesaje in timp ce notarul citeste actul, se uita pe pereti sau pur si simplu nu ii intereseaza.
De 20 si ceva de ani incoace, s-au incheiat foarte bine actele notariale si fara ca partile sa plateasca un avocat expres pentru asta. Avocat ar trebui sa isi ia cand merg la banci si semneaza credite de nevoi personale, sau la Orange cand incheie abonamente pe 2 ani.
Daca avocatul le stie pe toate, de ce nu autentifica el?
Este nepotrivit din partea dvs sa promovati neincrederea pe acest forum. Totusi notarii nu sunt doar niste simple instrumente cu care clientii si avocatii sa isi rezolve interesele.
Daca avocatul respectiv isi asuma deplina responsabilitate a contractului, este liber sa asiste partile.
Si vanzarea cu plata in rate este avantajoasa. Exista pactul comisoriu, exista dreptul de ipoteca legala, exista privilegiul vanzatorului pentru plata pretului.