avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulamentul intern al societatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulamentul intern al societatii

Buna ziua,
As avea aceasta intrebare: sunt intr-un litigiu de munca, unde am dat in judecata angajatorul pentru desfacere disciplinara abuziva a contractului de munca.
In cauza, angajatorul a depus un extras dintr-un ROF, in care scrie ca fapta mea e abatere disciplinara grava, desi in cel care exista in timpul meu, erau trecute doar reguli generale de conduita. Practc fara aceasta prevedere el nu ar fi avut pe ce sa isi intemeieze concedierea.
Am cerut sa depuna intreg ROF-ul insa acesta spune - si instanta a luat act, ca ROF e confidential. Se poate asa ceva? Sa fie regulamentul confidential?
De asemenea, eu la plecare am stocat ROF-ul, desi se pare ca nu aveam voie sa stochez niciun dopcument din firma.
Il pot prezenta instantei? Sau savarsesc ceva...? Ideea e ca am avea si doi martori-fosti angajati care au plecat o data cu mine fiind obligati sa isi dea demisia, care daca ar vedea ROF al meu si cel al societatii, ar putea sa se pronunte ca nu e cel valabil in momentul in care am fost sanctionata...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 19 Iunie 2019
Ati semnat de luare la cunostinta de prevederile/modificarile Regulamentului ?
Niciodata. Eu am o varianta a ROF-ului, pe care am downloadat-o cand eram angajata desi nu aveam voie. Ei au depus in instanta o alta varianta, pe care nici macar nu o cunosc.
Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
Va multumesc dar întrebarea mea.era alta: pot depune rof ul pe care îl dețin fara sa risc nimic? Iar în situația expusa de dvs,cum as putea eu sa fac dovada că am semnat alt Rof și nu pe cel depus de ei?
Solicitati instantei ca angajatorul sa depuna dovada luarii la cunostinta a ROF-ului - semnatura dvs de luare la cunostinta.

Nu aveti de unde sa stim ce urmari va avea acea depunere - ROF pe care il detineti - , deoarece nu cunoastem continutul acestuia , daca este sau nu prevazuta confidentialitatea acestuia, daca poarta sau nu semnatura salariatilor si a angajatorului etc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii: art. 243. [informarea salariaţilor] (1) angajatorul ... romanul11 romanul11 Codul muncii: Art. 243. [informarea salariaţilor] (1) Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa fiecărui salariat prevederile regulamentului ... (vezi toată discuția)
Contestare avertisment scris imosoft imosoft Buna ziua, Se poate contesta un avertisment scris pentru intarzieri repetate la programul de lucru pe baza faptului ca regulamentul intern nu a fost ... (vezi toată discuția)