avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa cit timp de la casatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa cit timp de la casatorie?

stiu ca e cam ciudata intrebarea mea dar :-/exista vreo lege care sa spuna ca sotul supravietuitor i-l mosteneste pe cel decedat doar daca au fost casatoriti un anumit nr de ani?sau nu conteaza cit timp au fost casatoriti?
Cel mai recent răspuns: Negru , utilizator 22:37, 25 Noiembrie 2009
Nu .Nu are nicio relevanta durata casatoriei .
buna seara!
nu exista o perioada de timp, dupa care un sot are dr de mostenire la averea celuilalt sot!
de ex daca azi s-au casatorit, si maine unul a decedat se aplica disp legii 319/1944.
Conform prevederilor legii 319/1944 odata ce a fost incheiat contractul de casatorie aveti dreptul sa -l mosteniti pe sot in cazul decesului sau ! Indiferent de data sau ora decesului! Poate sa moara si la un minut dupa ce a semnat actul!:D Morbid , dar adevarat!
va multumesc tuturor pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri dobandite inainte de casatorie michelina1971 michelina1971 Dupa moatrea sotului, sotia are drepturi de mostenire asupra unui bun dobandit inainte de casatorie de catre sot? sau au numai copii? (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirea sotului criss_pipik criss_pipik Domnul Y provine dintr-o familie cu multe proprietatii,pe timpul lui Ceausescu au fost luate,domnul Y se casatoreste cu doamna X si in 1984 fac un copil,in ... (vezi toată discuția)