avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vreau să fac o comandă online, dar magazinul îmi ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vreau să fac o comandă online, dar magazinul îmi impune o comandă de minim 50 de lei deși plătesc transportul. Au voie să facă asta?

Buna ziua! Vreau sa fac o comanda online si magazinul online respectiv imi impune sa fac o comanda de minim 50 de lei. Are voie un magazin online sa-mi impuna suma minima de care vreau sa cumpar? Produsul face 25 de lei si platesc transportul pentru el.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Eu v-am pus legislație din epoca actuală, nu de pe vremuri. Dacă nu aveți argumente juridice vă rog să încetați.

Art 17 OG 99/2000
Este interzis oricărui comerciant să ofere sau să vândă produse în pierdere, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 16 lit. a) -c), e)-i), precum și în cazul produselor aflate în pachete de servicii.

Din acest motiv a fost impus cuantumul de comanda minima. Transmiterea prin curier necesita printre altele si ambalarea bunului. Iar comerciantul s-a asigurat prin comanda minima ca nu va fi obligat sa vinda in pierdere, luand in calcul toate costurile post vanzare (procesare, ambalare, emitere AWB si comisionul curierului pentru ramburs)

Asa cum consumatorul are dreptul sa cumpere orice, la fel si comerciantul are OBLIGATIA sa nu vanda in pierdere.

Atunci cand emiteti o parere, luati in calcul toate prevederile, nu doar ceea ce va convine. Altfel se numeste socialism.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Alexandru Andreescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs interpretați greșit noțiunea de a vinde în pierdere. În textul citat, aceasta se referă la prețul de vânzare, care nu trebuie să fie mai mic decât prețul de achiziție. Nu interesează cheltuielile pentru efectuarea vânzării - salariul vânzătorului, taxa de curierat, comisioanele bancare, etc.

În altă ordine de idei, poate ați observat că, în lumea civilizată, poți achita cu card bancar chiar și un chibrit, nimeni nu îți cere comisionul bancar.
Este doar interpretarea dvs. Prevederea se poate referi doar la pretul de vanzare sau si la profitul rezultat de pe urma vanzarii. Sintagma "in pierdere" poate include toate costurile aferente vanzarii acelui produs.

In tarile civilizate, oamenii nu abuzeaza de acest drept.
Alexandru Andreescu a scris:

In tarile civilizate, oamenii nu abuzeaza de acest drept.


Așa mai merge. Recunoașteți că este un drept.
Restul e doar interpretarea dvs.

Din punct de vedere juridic discuția este epuizată, așa că închid acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare licitatii online Ana Christina Bucur Ana Christina Bucur Offff...nici eu nu prea stiu sa explic ce vreau Este un site de licitatii online....adica.....de ex am un tv de vanzare (cumparat cu 1000 lei ) si licitatia ... (vezi toată discuția)
Pret de vanzare mai mic decat cel din nir vmkriss vmkriss Pentru o intreprindere individuala neplatitoare de tva vanzare cu amanuntul Am nir pe fiecare factura intrata, se poate vinde cu un pret mai mic unul din ... (vezi toată discuția)
O firma poate refuza sa vanda catre alta firma? ContSters477326 ContSters477326 Buna ziua, am o societate comerciala care practica comert cu ridicata (evident, doar catre alte societati), am dreptul sa refuz o firma care imi plaseaza o ... (vezi toată discuția)