avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neoperare date in Cartea de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neoperare date in Cartea de Munca

X-(

Acum aproape doi ani am preluat alaturi de functia de Coordonator Export si vanzarile pe piata interna, primind in acest sens o Decizie interna, cu nr. de inregistrare de la secretariat si semnata de Directorul General si de catre juristul societatii . In cf. cu aceasta decizie noua mea functie devenea Coordonator Export-Vanzari Intern.

Nu am verificat daca modificarea functiei s-a facut si in Cartea de munca. Si rau am facut.
Momentan sunt in CIC, dar vreau sa ma intorc la lucru intr-o alta firma. Surpriza am avut-o in momentul in care am vazut in Cartea de Munca faptul ca nu s-a operat aceasta modificare iar CV-ul cu care am aplicat la aceasta noua firma nu mai corespunde cu ce scrie in Cartea de Munca, astfel incat CV-ul meu suna cam mincinos.:(

Ce se poate face in aceasta situatie - in mod legal? Se mai poate modifica retroactiv? La cine sa apelez?
Cel mai recent răspuns: Linda , utilizator 18:43, 13 Iunie 2006
Buna ziua !
As vrea sa va intreb mai intai daca aveti acea decizie privind modificarea de functie!
In alta ordine de idei, trebuia conform deciziei interne sa se intocmeasca un act aditional la contractul dvs. de munca si la care trebuia sa luati si dvs. cunostinta! Ar fi bine sa mergeti totusi la aceasta firma si sa le cereti sa rectifice functia in cartea de munca de la data respectiva. Acest lucru este posibil numai dupa intocmirea acelui act aditional si aprobarea lui de catre ITM. Va spun ca am avut un caz similar de modificare de functie retroactiv, deoarece salariatul desfasura activitatea specifica functiei respective.
Da, mai am acea decizie. In momentul in care mi-a fost inmanata a trebuit sa dau semnatura de primire. Nu credeam ca nu va fi operata modificarea in Cartea de Munca. Adevarul e ca nu stiam nici ca e necesar un act aditional.

Firma noastra este autorizata de ITM sa pastreze cartile de munca la sediu. Oare acest lucru i-a "indemnat" sa nu faca operarile in Cartea de Munca? Saptamana viitoare am sa merg la firma sa vad ce pot face. Mi-e teama ca nu vor vrea sa opereze modificarea.X-( Daca nu vor vrea sa intocmeasca acest act aditional si respectiv modificarea in Cartea de Munca, exista vreo instanta careia sa ma pot adresa? As vrea sa fiu sigura de drepturile mele cand voi fi fata in fata cu ei.

Multumesc anticipat de ajutor.
Buna!
Datorita acelei decizii interne pe care o ai, vei putea sa te adresezi ITM-ului, iar faptul caangajatorul era autorizat de ITM sa faca completari in carnete, nu inseamna ca nu trebuia sa iti actualizeze modificarea functiei. Ai tot dreptul sa le ceri socoteala, de vreme ce ai semnat acea decizie, care presupun ca este semnata si stampilata de catre angajator. Poti sa mergi la ITM la inspectorul care se ocupa direct de firma respectiva.
Suuces!
Linda, sfatul meu este urmatorul :
- mergi intai la serviciul resurse umane si vorbeste cu cei de acolo, poate reusesti sa gasesti intelegere;
- daca nu vor sa descurce itele pe care singuri le-au incurcat, intocmeste o notificare scrisa (in 2 ex. din care unul il depui iar pe celalalt iei numar de inregistrare) pe care o depui la registratura si prin care le adresezi oficial solicitarea de a-ti face rectificarea de rigoare in cartea de munca;
- in cazul in care nu primesti nici un raspuns sau te grabesti si nu vrei sa astepti, mergi la ITM si discuta cu inspectorul la care este arondata societatea respectiva (bineinteles sa ai si decizia respectiva la tine);
- daca nici acolo nu gasesti intelegere, fa o sesizare scrisa pe care o depui la ITM;
- in situatia in care nici ITM-ul nu-ti rezolva problema (prin constrangerea angajatorului, nu in mod direct) atunci te poti adresa tribunalului in a carui raza teritoriala locuiesti cu o cerere de chemare in judecata prin care soliciti obligarea angajatorului la efectuarea inscrierii respective in cartea de munca (nu se platesc taxe de timbru iar in 90% din cazuri instanta admite cererile salariatilor - cu conditia ca acestea sa fie intemeiate, ceea ce este valabil in cazul tau).
Multa bafta si anunta-ne cand reusesti sa rezolvi !
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Maine o sa merg la firma si sunt curioasa ce imi vor spune. Interesant este ca modificarea de salariu mi-a fost facuta in momentul in care am primit decizia dar in dreptul functiei a ramas cea anterioara deciziei. Astept cu curiozitate explicatiile lor.
Va tin la curent.

Alte discuții în legătură

C.i.m. - modificare functie retroactiv Soleil Soleil Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de un contract de munca si nu stiu cum sa o mai rezolv. Incepand cu 01.02.2005 firma noastra a incheiat un CIM ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)