avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare - somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare - somaj

Buna ziua.. Ma intereseaza daca sunt eligibila pentru prima de instalare, oferită de șomaj. Domiciliul din buletin este la peste 200 de km de Bucuresti. Sunt unic intretinator al unui copil de 2 ani3l. Speța e urmatoarea:
- CIM nedeterminata 2013 -2017, între 2017 și 2018 ( august) intervine suspendare pentru concediu creștere copil, ma reîntorc la serviciu mai devreme, în august 2018 incepe plata stimulentului de insertie. Contractul individual se încheie cu 55b in aprilie 2019, la 8 luni dupa reîntoarcerea din CCC.
- Ma angajez la o firmă, neexistând nicio zi de întrerupere, 01.04.2019 - 29.05.2019, fac notificare angajatorul 2 ca doresc încetarea CIM cu 31(3) CM, notificarea venind din partea mea
- din 12.06.2019 până 20.06.2019 am fost angajată cu CIM, si primesc notificare cu 31(3) din partea companiei angajatoare ca nu corespund.
Prin urmare, concluzionand.
Angajator 1 : ian 2013 - iunie 2017
Suspendare CCC : iunie 2017 - aug 2018
Angajator 1 : aug 2018 - apr 2019 ( 55 b)
Angajator 2 : aprilie 2019- mai 2019 ( 31, 3 - notificare de la mine)
Angajator 3: la două săptămâni pauza, 12.06-20.06. 2019 ( 31 , 3 notificare de la ei).
Vreau sa imi depun dosar de șomaj, însă în condițiile în care eu imi gasesc un loc de munca, pe perioada determinată de 2, pot lua prima de instalare?
Din aprilie 2019 de cand am plecat de la angajator 1 ( care oferea cazare), mi am închiriat cu contract de închiriere undeva in Bucuresti, neștiind că nu voi ramane la acele locuri de munca.
Prin urmare, azi primesc notificare 31 cu 3, vreau sa ma duc la localitatea de domiciliu, sa fac dosarul de șomaj, iar daca intre timp gasesc ceva, probabil pe determinată, 1 an sau 2, pot fi eligibila daca arat contractul se închiriere din aprilie( noi fiind în iunie-iulie).
Cărui serviciu al statului ma pot adresa in afara acestei comunități pentru a ma îndrumă?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 20 Iunie 2019
Persoanele inregistrate ca someri la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care se incadreaza in munca , cu norma intreaga, pentru o perioada de cel putin 12 luni, intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea in care isi au domiciliul sau resedinta si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul ori isi stabilesc resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate acesteia pot beneficia de o prima de instalare, neimpozabila.

Pentru mai multe detalii , va puteti adresa la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca in raza careia domiciliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima instalare ilmc ilmc Buna seara. Pot beneficia de INDEMNIZATIE DE INSTALARE sau INCADRARE sau MOBILITATE conform legislatiei in vigoare la data de 14.01.2021 ? Va relatez pe ... (vezi toată discuția)
Angajare la peste 50 km. filipdorin filipdorin Am 46 de ani ,nu lucrez nicaieri dar nici nu primesc ajutor de somaj,deci nu sunt inregistrat ca somer.Pot beneficia de prima de instalare oferita de guvern ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si maternitate andreeamun andreeamun Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu lamuriri privind modul de calcul, am citit legile dar nu sunt sigura ca am inteles. Data nastere estimata bebe 2: ... (vezi toată discuția)