Principiile generale ale devoluţiunii legale a moştenirii
(1) Rudele defunctului vin la moştenire în următoarea ordine:
a) clasa întâi: descendenţii- copii, nepoti, stranepoti, stra-stranepoti etc
b) clasa a doua: ascendenţii privilegiaţi (parintii defunctului) şi colateralii privilegiaţi (fratii, surorile defunctului si nepotii de la frati si surori)
c) clasa a treia: ascendenţii ordinari (bunicii defunctului)
d) clasa a patra: colateralii ordinari- unchii si matusile defunctului, verii primari, fratii si surorile bunicilor defunctului
(2) Dacă în urma dezmoştenirii rudele defunctului din clasa cea mai apropiată nu pot culege întreaga moştenire, atunci partea rămasă se atribuie rudelor din clasa subsecventă care îndeplinesc condiţiile pentru a moşteni.
(3) Înăuntrul fiecărei clase, rudele de gradul cel mai apropiat cu defunctul înlătură de la moştenire rudele de grad mai îndepărtat, cu excepţia cazurilor pentru care legea dispune altfel.
(4) Între rudele din aceeaşi clasă şi de acelaşi grad, moştenirea se împarte în mod egal, dacă legea nu prevede altfel.
Deces sot
raducer
As dori sa stiu in cazul in care moare sotul ,supravietuitoare sotie ,detin in comun un apartament in cota fiecare de 1/2, sotul un teren si niste actiuni; ... (vezi toată discuția)
Succesiune
tcaciuc48
fratele a decedat in luna decembrie 2015,cine participa la succesiune,fiica fratelui sotia fratelui sau cei doi frati,cat primesc fiecare?
Cu stima (vezi toată discuția)