Acum 10 luni am fost implicata intr-un accident auto cu victima (eu), dar cu 0 zile de spitalizare deoarece am refuzat internarea, din care a rezultat avarierea masinii mele personale care a fost declarata dauna totala economica. In tot acest timp, am incercat o remediere a situatie deoarece asiguratorul celui vinovat s-a miscat foarte greu, si am cerut o reevaluare a dosarului de dauna deoarece oferta de despagubire era cu mult sub pretul unui autovehicul de aceeasi marca, tip, model, an, km, optiuni, etc.. Aceasta perioada de 10 luni se poate dovedi prin multiple incercari de remediere pe cale amiabila, si prin intermediul ASF si SAL-Fin. Calea amiabila a picat intr-un final atunci cand mi s-a spus ca orice as face, ei nu-mi vor da mai multi bani indiferent de legi si de normele ASF, pentru ca nu au. Acest asigurator mi-a interzis sa-mi vand epava, spunandu-mi ca sunt obligata sa accept vanzarea acesteia prin licitatea facuta de ei, altfel imi vor sa scadea si mai mult oferta. Asiguratorul nu a mentionat in scris termenul limita in care pot accepta oferta, dar mi-a spus ca se va face o recalculare cu miscorare deoarece eu nu am respectat normele legale. Cu ajutorul SAL-Fin am obtinut o majorarea de 700€ a ofertei intiale, si retinerea epavei, asa ca am acceptat-o cu toate ca inca este cu mult sub pretul de piata. Mentionez ca pe langa nenumarate nereguli, asiguratorul a refuzat plata constatarii auto, si tractarii deoarece din nou ei nu au bani. Masina a fost luata cu ajutorul unui credit de nevoi personale, pentru care am platit rate lunare, neavand nici macar posibilitatea de achitare partiala a creditului deoarece mi se interzicea vanzarea epavei. In momentul de fata, am acceptat noua oferta cu majorarea de 700€ si mi-am vandut epava.
Acum am doua intrebari:
1-la semnarea cererii de despagubire, mi s-a spus ca transferul bancar o sa dureze vreo 30 zile sau chiar mai mult, dar in lege sunt mentionate 10 zile, iar tot ce depaseste se penalizeaza. Asiguratorul se va autosesiza si va platii penalizarea o data cu suma totala sau trebuie sa ajung la ASF?
2-in cererea de despagubire este scris ca o data cu acceptarea ofertei, imi retrag orice pretentie atat fata de asigurator cat si de vinovatul accidentului. Avand in vedere acest aspect, pot merge in instanta impotriva vinovatul de accident, pe cale civila, pentru recuperarea sumei de constatare si recuperarea ratelor cat timp am fost privata de folosirea/vinderea autoturismului meu?
Sa inteleg ca, daca aceasta firma de asigurari o sa existe in continuare (deoarece ocupa un procent foarte mare in Romania), iar autoritatile si institutiile care raspund in acest sens nu vor lua nicio masura impotriva nerespectariii normelor si legilor, in ciuda sutelor de reclamatii inregistrate la ASF, SAL-Fin si Protectia Consumatorului, iar permisele de conducere se vor lua tot pe spaga, actualii si viitori pagubiti vor fi nevoiti sa accepte ofertele mizerabile ale acestei firme de asigurari deoarece nu exista oricum nicio solutie de recuperarea a prejudiciului suferit...practic mai bine accepti sa primesti mai putin, decat sa pierzi luni de zile degeaba; si citez acest faimos asigurator "noua nu ne pasa de normele si legile cretine, ca daca le-ar respecta toti asiguratorii, toti ar intra in faliment", si desigur "sa ziceti mersi ca daca erati intr-o masina mai ieftina, mureati si nu mai vedeati nicio despagubire de la noi". Deci dupa ce ramai cu o gramada de fiare, trebuie sa te gandesti serios daca renunti la permis si mergi cu bicicleta pe trotuar, sau iti pregatesti familia ca urmeaza sa intri la "facultate" deoarece te gandesti sa.ti faci dreptate singur.