avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trecere de la sistem real la norma de venit PFA 2019
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trecere de la sistem real la norma de venit PFA 2019

Buna ziua,

am un PFA infiintat inca din anul 2015, pe care insa nu am avut activitate pana in anul 2019. Am depus pana acum toate declaratiile pe 0, iar in Declaratia Unica pentru anul 2019 am optat pentru sistem real, fara sa realizez ca activitatea pe care o desfasor (cod caen 8299) se incadreaza la norma de venit. Avand in vedere ca veniturile estimate sunt destul de mari, m-ar avantaja mult mai mult impozitarea la norma de venit. Intrebarea mea este daca mai pot schimba acum modul de impozitare pentru anul 2019, prin depunerea unei declaratii rectificative in care optez pe norma de venit, in loc de sistem real?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Depunere rectificativa la declaratia unica luminitza_toma luminitza_toma Anul trecut in martie 2019 s-a infiintat un PFA. In data de 15 martie se depune declaratia unica privind impozitul pe venit estimat (2019) si se alege ... (vezi toată discuția)
Întâmpin câteva dificultăți legate de completarea declarației unice pentru pfa cu venit 0, vă rog să mă ajutați Bogdan52 Bogdan52 Buna ziua, Intampin cateva dificultati legate de completarea formularului pentru declaratia unica. Sunt PFA individual cu impozitare in timp real, insa anul ... (vezi toată discuția)
Rectifiativa pentru norma de venit suciu_diana suciu_diana Buna seara, ce se poate face in urmatoarea situatie: Un PFA cod caen 4321 (electrice) achita datoriile la stat, pe sistem real. O face timp de 2 ani, ... (vezi toată discuția)