avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Știri false in media despre persoana mea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Știri false in media despre persoana mea

Am fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni. Astăzi, a apărut o știre cu multe informații false care aduc un prejudiciu imaginii mele. Urmează să îmi deschid o afacere și mă afectează chestiile din respectivul articol. Pot cere daune morale pentru ce a fost scris, respectiv că nu mă pot reintegra in societate, nu îmi pot găsi de lucru și alte chestii. Cat drept au jurnaliștii să spună așa ceva? Apoi după ce am cerut să fie șters articolul am fost contactat de un redactor sau ce o fi fost și a spus ca sunt condamnat și bani nu voi vedea, a amenințat că va face in continuare astfel de articole etc. Scuzați daca am greșit topicul dar nu am știut unde sa scriu. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 00:08, 21 Iunie 2019
Trebuie să formulați o acțiune în răspundere civilă delictuală solicitând daune morale, dar și încetarea faptei ilicite, generatoare de prejudicii!
Multumesc mult! La politie trebuie sa ma duc?
Nu, este un litigiu civil, contractați servicii avocațiale și intentați acțiunea la instanță!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrare si minciuni intr-o publicatie, cum pot actiona in justitie? muku muku Intr-o publicatie au fost aduse denigrari asupra societatii si produselor comercializate, fara nici un fel de acoperire reala sau dovada, pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Afirmatii false ale unei persoane au dus la incetarea unui contract Mytro Mytro Buna ziua, Avem o firma de administrare imobile in familie si de curand am pierdut un contract la o asociatie de proprietari datorita unei persoane din ... (vezi toată discuția)
Protejare imagine mirceacuca mirceacuca Bună ziua. Doresc să știu dacă e corectă atitudinea unui jurnalist care într-un articol pe care-l publică într-un ziar local, îmi folosește numele ... (vezi toată discuția)