avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie nelegală și absurdă pentru program de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie nelegală și absurdă pentru program de vizită copii mici, din care unul sugar. Am nevoie de ajutor urgent, vă rog din suflet!

Buna ziua.

S-a pronuntat ieri divortul dupa 3 amanari de pronuntare... Din culpa comuna, de parca eu am fost de vina ca el m-a lovit si ma trata ce pe ultima carpa. Singura mea lupta castigata a fost domiciliul copiilor.
Dupa tot teancul de inscrisuri doveditoare aduse de mine la dosar in care am arata cat de mult il doare pe el in cot de copiii lui si cum se purta cu mine, tot el a fost cel avantajat de judecatoare cu un program de legaturi personale de neconceput, nemaivazut, nemaiuzit, de domeniul fantasticului.
A primit in fiecare saptamana ziua de miercuri sa ii ia pe amandoi copiii de la ora 17 la 20 si in plus:

Pt Matei (2 ani si 10 luni) a primit weekendurile pare din luna de vineri ora 18 pana duminica ora 19, jumate din vacanta de primavara, in anii pari o sapt de Craciun si in anii impari o sapt de Revelion, 3 saptamani in vacanta de vara pe care le poate face fragmentat dupa cum are el chef, de ziua lui de nastere.

Pt Diana (de 8 luni-alaptata, care nu mananca mai mult de 2 lingurite de mancare diversificata si care are multiple alergii alimentare) a primit in weekendurile pare sambata si duminica de la ora 10 la 19, fara prezentarea, Pastele in anii pari si Craciunul in impari si de ziua lui de la ora 10 la 20 pana face bebelusa 3 ani, iar apoi trece pe acelasi program ca Matei.

Am ramas socata cand am auzit asa ceva si mi-au dat instant lacrimile.

Fostul meu sot este departe de ceea ce reprezinta un tata bun. Nici nu stie varsta lui Matei, in actele de la dosar a scris gresit si ziua de nastere a copilului, despre bebelusa nu stie si nu il intereseaza nimic, nu m-a ajutat cu nimic in cresterea lui Matei cat am fost o familie, m-a agresat verbal si fizic intotdeauna in prezenta copilului fara sa ii pese de ceva, chiar si in strada, a mintit cu nerusinare la proces.

Este nespus de neglijent cand e cu copiii. Saptamana trecuta s-a jucat prosteste cu Matei si i-a luxat cotul si am ajuns la urgente, dupa cateva zile mi l-a adus cu acelasi cot julit in ultimul hal pt ca a cazut cu tricicleta in parc (baietelul spune ca a cazut de pe o roata mare si a ametit), vine si il ia pe copil cu duba lui de la munca cu 2 locuri, pe scaunul din dreapta, fara scaun aute de copii, baietelul are un dinte din fata ciobit la un colt si mi-a spus ca a pus tati frana cu bmw-ul si ca a dat cu gura de masina, mi-l aduce murdar, mort de sete si nemancat.

Sambata acum l-am lasat singur 4 ore la mine acasa cu amandoi copiii si am lasat pornit un reportofon spion si cand am ascultat inregistrarea am descoperit ca bebelusa a urlat 3 ore pana a adormit de epuizare (desi o alaptasem inainte de plecare si ii lasasem 3 feluri de mancare pt ea), iar Matei a plans dupa mine 15 minute pe ceas si tipa la tatal lui sa ma sune sa vin inapoi. L-am intrebat cum s-a descurcat in cele 4 ore cu copiii si a spus ca totul a fost perfect.
Si l-am mai intrebat ce se face in cele 9 ore de program daca bebelusa vrea sa suga, daca ii cresc lui 2 tate (scuzati-mi exprimarea) cu lapte si ii da el sa suga, iar raspunsului lui, ranjind, a fost ca are deja una care da ceva ce seama tot cu un lapte. Libidinosul!!!

Asa stau copiii mei cu el si eu acum trebuie sa il las pe Matei care nu a stat o zi fara mine sa doarma la tatal lui acasa si sa las bebelusa alaptata toata ziua cu tatal el incapabil sa se ocupe de vreunul din ei. Decizia este executorie de la pronuntare si apel in 30 de zile de la comunicare.
Eu nu vreau sa i-l dau pe Matei sa doarma la el fara sa ma vada 3 zile pt ca il nenorocesc pe copil dpdv psihologic nefiind pana acum despartit de mine niciodata si in niciun caz nu vreau sa ii dau bebelusa toata ziua ca sa moara de foame si sa o duca direct la urgente cu hipoglicemie si deshidratare.

Nu stiu unde sa ma duc, ce sa fac, la cine sa apelez. Trebuie sa fac ceva urgent sa anulez executarea deciziei...protectia copilului, autoritatea tutelara, presedintele judecatoriei, ministrul justitiei, ma duc si la presedintele tarii daca e cazul si pe luna, imi dau un rinichi si jumate de ficat, fac absolut orice.

Am nevoie de ajutor urgent.
Va rog din suflet!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
11 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When
Apreciez corectura discreta, insa este o simpla greseala la tiparirea textului asa cum am facut si mai jos in raspuns, cat si in celelalte de mai sus, datorate faptului ca eu de miercuri am dormit doar 3 ore si incep sa nu mai vad bine.
Cat despre ce ati scris dvs in ultimul mesaj, cu siguranta ca, daca probele de la dosar erau studiate corespunzator, sentinta era alta.
La noi observ ca acest program este ca o stampila, care se aplica intocmai pe fiecare caz in parte fara o particularizare in functie de speta. Am intrat la gramada si am primit la gramada. Asa se distrug vietile oamenilor, prin superficialitate si neprofesionalism.
Instanta daca citea inscrisurile, afla toate faptele, deoarece pt tot ce am declarat am avut si dovezi palpabile, neluate in seama, evident. Sotul meu nu a depus decat niste hartii total irelevante cauzei, cu decesele din familia lui extinsa, contracte de munca si de credite bancare, bolile parintilor lui si cum se chinuia sa ii ajute financiar in detrimentul familiei noastre, scrisoare catre psiholog in care recunoaste comportamentul violent fata de mine... Si totusi cu nimic in favoarea lui, el a fost avantajat. Cu siguranta l-a costat ceva ca sa obtina ce si-a dorit.
Trecand peste subiectul de natura juridica, pe mine m-au invatat parintii mei ca atunci cand nu am ceva frumos de spus si cu care sa pot ajuta pe cineva aflat in dificultate, este mai bine sa ma abtin de la discutii. Inca o data, consider raspunsul dvs inutil. Desi este un forum si totul este public, decat sa fac mai mult rau cuiva deja aflat intr-o situatie delicata, eu mi-as limita dreptul la libera exprimare si as trece mai departe, undeva unde chiar pot sa ofer un impact pozitiv.
As spune ca va multumesc pt interventie, insa asta ar insemna ca trebuie sa mint.
O seara buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2019
cristinaenache, utilizator
13 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule When,
Doamna CRISTINAENACHE a cerut ajutor cu intrebare clara. Dvs ii dati sfaturi de viata.
Cum si-a ales sotul este problema ei .. Daca nu puteti s-o ajutati nu va obliga nimeni sa raspundeti.
De ajutor are nevoie nu de critica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2019
sunteu10, utilizator
3 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajutorul l-a primit. Dacă se prezintă în fata instantei de apel ca pana acum și în modul în care o face acum cel mai probabil va pierde.
Vreți sa ii zic adevărul care o poate ajuta sa își schimbe strategia sau sa o strâng de mana și după ce pierde sa empatizez cu dansa?
Adevarul nu convine întotdeauna și dacă nu ai putere sa îl auzi atunci nu cere sa ți se răspundă.
Titlul acestui topic este greșit. Nu e o hotărâre nelegala ci e perfect legala și nu e absurda decât prin prisma inițiatoarea topicului.
Vreți sfat legal? Aveți o hotărâre a instantei, aveți obligația sa o respectați. Nu o sa găsiți pe acest forum jurist, avocat care sa va zică ca e în regula sa ignorați o sentința perfect LEGALA.
Este ok asa?
Când postezi pe un forum public îți asumi faptul ca nu toate părerile sau răspunsurile vor fi pe placul tău. Nu poți sili lumea sa îți dea răspunsurile pe care tu le vrei.
Legal copii au dreptul sa aibă legături cu amândoi 0arintii. Mama dorește sa le împiedice pentru ca ea considera ca are motive bine întemeiate.
Sunt atâția care #rezist și ies la manifestații însă când lucrurile nu sunt pe placul lor sunt primii care încalcă legea. Dar hei, au motive. Însă tot asa și cei care putrezesc în pușcării, toți au omorât, violat și furat cu un motiv. Unde tragem linie?

Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
When, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă se prezintă în fata instantei de apel ca pana acum și în modul în care o face acum

Cum, mai exact ?
9 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When

Va rog sa ma scutiti de viitoarele dvs interventii. Sunt opinii personale ale unui om nemultumit care isi varsa frustrarea pe altii.

Am pierdut la fond chiar daca am prezentat dovezi ale neglijentei, chiar daca am prezentat dovezi ale unui abuz, am demontat cu dovezi minciunile sotului, am pierdut cu toate ca sansele erau in favoarea mea insa banuiesc ca dosarul nu a fost atent studiat si asta a condus aici.
Eu am prezentat faptele asa cum s-au intamplat, cu probe, cu martori, m-am aparat corect de atacurile lui mincinoase si agresive. Sunt inca o mama, printre multe altele care traiesc aceleasi nefericite si injuste intamplari, care vrea sa isi apere copiii.
Eu am vazut cum un om, care in aparenta parea obisnuit si normal, s-a transformat in ceva ce nu poate sa fie catalogat decat ca fiind din sfera patologiei.
Imi fac griji pt copii atat dpdv fizic, dar mai ales dpdv psihologic deoarece sotul meu a ajuns sa fie cum este astazi tocmai din cauza experientelor pe care le-a trait in copilarie in cadrul familiei - copilul abuzat devine abuzator. Traumele suferite in anii copilariei sunt iremediabile.
Nu ma mai luati cu frazele clasice "le face bine sa stea cu tatal", pt ca da, cu siguranta le face bine copiilor sa aiba tatal implicat si prezent in viata lor, total de acord, insa, daca vorbim de interesul superior al copiilor, trebuie sa se tina cont in primul rand de comportamentul acestui tata, de ce anume le transmite copiilor lui, de ce anume pot sa invete copiii de la el etc. Inteleg ca programul se da gandindu-se si pt perioada cand vor creste, dar se gandeste cineva si alaturi de ce fel de om vor creste si ce fel de exemplu urmeaza sa fie el pt copiii lui? Cand stabilesc acest program extins anticipand cresterea copiilor, instantele ar trebui sa se gandeasca si la anticiparea potentialelor riscuri in dezvoltarea fizica, emotionala si psihica la care pot sa fie supusi copiii in timpul programului dat.
Eu am trait pe pielea mea, in familia mea ce exemplu de tata si sot a fost socrul meu, am vazut de unde si-a insusit sotul meu apucaturile. Nu doresc sa ajunga la fel si baietelul meu. Acum este destul de clar ce am scris ca sa puteti intelege si dvs? Este necesar sa va desenez pe hartie?
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
cristinaenache, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta? Raluka b Raluka b Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)