avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Renuntare la un capat de cerere.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Renuntare la un capat de cerere.

Buna ziua.
In urma cumpararii unei case de la un dezvoltator imobiliar am deschis un dosar pe contencios administrativ si fiscal, litigii cu profesionistii, cu 2 capete de cerere;
1.Obligatia de a face.
2.Despagubiri materiale pentru ce nu s-a executat sau s-a executat prost.
A. La fond Tribunalul accepta cele 2 capete de cerere si hotaraste:
1.Obliga dezvoltatorul sa faca
2.Obliga la plata sumei conform expertizei tehnice, care are in componenta si 55.000 lei reprezentind valoarea pentru capatul de cerere 1. Pe scurt il obliga si sa faca si sa-mi platesca despagubiri pentru ca nu a facut.
B. La apel, Curtea de Apel hotaraste (mentionez ca nu am primit inca motivarea si nu am decit informatia de pe site):
1.Mentine obligatia de a face
2.Accepta plata despagubirilor dar in valoare mai mica cu 55.000 lei.
Cu drept de recurs la ICCJ in 30 zile.
Intrebarea este urmatoarea:
Cind fac recursul pot sa renunt la capatul 1 de cerere (respectiv obligatia de a face) si sa solicit sa-mi aprobe plata despagubirilor de 55.000 lei ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: GMarin , utilizator 12:15, 21 Iunie 2019
Nu renuntati la capatul de cerere. Faceti recurs doar cu privire la capatul doi de cerere.
Imi este teama ca instanta de la recurs sa nu considere, ca si cea de la apel, ca in acest fel ma despagubeste de 2 ori si sa-mi respinga recursul. Nu as vrea sa pierd acesti bani si nici nu mai am alta cale de atac.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere /instanta - perimata ? cristiannegru cristiannegru Actiunea in instanta a avut 2 capete de cerere: 1. - obligare adeverinta de munca - Arhivele Nationale 2. - obligare recalculare pensie - Casa Judeteana de ... (vezi toată discuția)
Se poate disjunge cauzele ? bukinst bukinst Intr-un proces la Legea 10/2001, apelurile promovate de PRIMARIE si DIRECTIA FINANTELOR PUBLICE au fost respinse de Curtea de Apel. Primăria a avut calitatea ... (vezi toată discuția)
Instanta respinge cererea de chemare in judecata, insa se pronunta doar pe un capat de cerere geo-vem geo-vem Am avut doua capete de cerere la un fond contencios si instanta nu sa pronuntat decat pe unul singur respingandumi cererea ,iar pe al doilea nici un cuvant ... (vezi toată discuția)