Bună ziua,
Lucrez in cadrul SNCFR ca electrician și nu am aatribuții pe linie de siguranța circulației.
În urmă cu câteva zile am fost testat ( și colegii mei ) cu un aparat etilotest de către un revizor SC și la prima testare a ieșit 0,01, iar la cea de-a doua ( imediat ) a ieșit 0,04 motiv pentru care șefii mei au sesizat organele de poliție, care au întocmit dosar penal pentru art.331, alin.2 din CP și am fost dus la Spital unde s-a recoltat sânge cu trusă tip pentru circulație .
În urma cercetărilor s-a stabilit că nu există fapta penală pe considerentul că nu am atribuții pe linie de siguranța circulației, urmând ca dosarul să fie clasat, iar polițistul care cercetează mi-a spus că nu se mai impune efectuarea alcoolemiei la IML..
Șefii mei au aflat acest lucru ( pe ei nu îi interesează dosarul penal , îi interesează rezolvarea cercetării proprii) și au insistat la procuror pentru efectuarea alcoolemiei , chiar oferindu-se să plătească contravaloarea acesteia.
Precizez că nu am băut alcool în timpul serviciului, dar am consumat câteva beri cu o zi anterioară venirii la serviciu, până în jurul orei 22,00, iar la serviciu am venit dimineața la 07,00. Testarea s-a făcut la ora 10,30.
Nu știu dacă în aceste condiții va ieșii la alcoolemie o îmbibație peste 0,50 .
În aceste condiții rezultatul alcoolemiei făcute la IML( dacă va ieși pozitiv) și solicitată cu ocazia cercetării penale, poate fi folosit împotriva mea într-o cercetare disciplinară efectuată de angajator ?. Este legal ca aceste probe să fie folosite într-o cercetare disciplinară , dacă au fost obținute cu scopul dovedirii unei inffracțțiuni și cu ocazia unei cercetări penale ?
Vă mmulțumesc pentru înțelegere.
Alcoolemie
al3xandru
buna ziua. am si eu o intrebare! am fost prins de politia rutiera conducand in stare de ebrietate.am suflat in fiola si am fost depistat cu alcoolemie de 0,71 ... (vezi toată discuția)