avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara consum alcool
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara consum alcool

Bună ziua,
Lucrez in cadrul SNCFR ca electrician și nu am aatribuții pe linie de siguranța circulației.
În urmă cu câteva zile am fost testat ( și colegii mei ) cu un aparat etilotest de către un revizor SC și la prima testare a ieșit 0,01, iar la cea de-a doua ( imediat ) a ieșit 0,04 motiv pentru care șefii mei au sesizat organele de poliție, care au întocmit dosar penal pentru art.331, alin.2 din CP și am fost dus la Spital unde s-a recoltat sânge cu trusă tip pentru circulație .
În urma cercetărilor s-a stabilit că nu există fapta penală pe considerentul că nu am atribuții pe linie de siguranța circulației, urmând ca dosarul să fie clasat, iar polițistul care cercetează mi-a spus că nu se mai impune efectuarea alcoolemiei la IML..
Șefii mei au aflat acest lucru ( pe ei nu îi interesează dosarul penal , îi interesează rezolvarea cercetării proprii) și au insistat la procuror pentru efectuarea alcoolemiei , chiar oferindu-se să plătească contravaloarea acesteia.
Precizez că nu am băut alcool în timpul serviciului, dar am consumat câteva beri cu o zi anterioară venirii la serviciu, până în jurul orei 22,00, iar la serviciu am venit dimineața la 07,00. Testarea s-a făcut la ora 10,30.
Nu știu dacă în aceste condiții va ieșii la alcoolemie o îmbibație peste 0,50 .
În aceste condiții rezultatul alcoolemiei făcute la IML( dacă va ieși pozitiv) și solicitată cu ocazia cercetării penale, poate fi folosit împotriva mea într-o cercetare disciplinară efectuată de angajator ?. Este legal ca aceste probe să fie folosite într-o cercetare disciplinară , dacă au fost obținute cu scopul dovedirii unei inffracțțiuni și cu ocazia unei cercetări penale ?
Vă mmulțumesc pentru înțelegere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:34, 21 Iunie 2019
Ati primit raspuns aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie al3xandru al3xandru buna ziua. am si eu o intrebare! am fost prins de politia rutiera conducand in stare de ebrietate.am suflat in fiola si am fost depistat cu alcoolemie de 0,71 ... (vezi toată discuția)