avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... continuare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

continuare activitate

Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cum trebuie sa procedez in cazul unui barbat care in data de 07.07. indeplineste conditiile pt pensie limita de varsta.Mentionez faptul ca acesta doreste sa isi continue activitatea, fara a face cumul de pensie cu salariu, cu acordul angajatorului.Cum trebuie sa procedez? Acesta a depus o cerere cu 30 zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare.Isi va continua activitatea in baza aceluiasi CIM care din perioada nedeterminata va fi incheiat pe perioada determinata? cat ? 1 an? 3? si dupa cu acordul angajatorului prelungit anual? Nu imi este foarte clar cum trebuie sa procedez in lumina noilor modificari aduse in luna mai Codului Muncii.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
buiavasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: buiavasi , utilizator 05:45, 24 Iunie 2019
Isi va continua activitatea in baza aceluiasi c.i.m. ., daca a depus cerere ....nu este nevoie de modificarea duratei c.i.m. din nedeterminata in determinata.
Specialistii portalului Codul Muncii sunt de alta parere avand in vedere faptul ca nu poate fi inregistrata prelungirea unui cim incheiat pe durata nedeterminata, lucru care mi se pare logic.Dumnealor spun ca acesta va inceta de drept la data indeplinirii conditiilor de pensionare, urmand a fi inregistrat in REVISAL acelasi cim dar pe durata determinata, lucru care iarasi, in opinia mea, mi se pare logic.Dar vazand raspunsul dv si citind si pct dlor de vedere, nu stiu ce sa aplic si cum.Care considerati ca este varianta corecta? trebuie evidentiat cumva faptul ca salariatul a indeplinit conditiile de pensionare si va continuaa activitatea, inca o data precizez ca nu va face cumul pensie cu salariu,si ca cim-ul va fi determinat pe 1 an.Varianta specialistilor de pe portalul codul muncii mi se pare logica, dar este si corecta dpv legal? Totusi trebuie evidentiat faptul ca cim este pe durata determinata si transmis in Revisal, iar ca sa il pot transmite trebuie incetat cel pe durata nedet. Ma puteti ajuta cu o parere?Multumesc!
Atunci ce rost ar mai avea acele modificari ale Codului Muncii ?

Alin.4 al art.56 precizeaza : Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

Prin urmare, daca a depus o cerere de continuare a activitatii cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare , atunci c.i.m. nu are cum sa mai inceteze de drept.

O solutie viabila este : incetarea c.i.m.pe durata nedeterminata si incheierea unuia nou pe durata determinata.
Multumesc! Asta o sa fac ii incetez cim pe durata nedet, avand in vedere cond indeplinite pt pensie si ii inchei unul nou pe durata determinata, in baza cererii de cont a activ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou contract la data pensionari ContSters13909 ContSters13909 Sunt administrator la o asociatie si in sept indeplinesc varsta de pensionare. Cnf art 56 d din codul mci CIM inceteaza de drept. Cum se procedeaza la acea ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)