Buna seara! Am nevoie urgent va rog de un sfat,zunt disperata! Am un copil de 1 si 2luni ! Este pe numele tatălui ,eu nu mai locuiesc la el nu suntem căsătoriți nik! Eu nu lucrez deocamdată ,el ma ajuta când vrea cu bani! El ma amenință că îmi ia copilul când face 2ani ca ard dreptul! Eu dacă mă angajez Dar nu pot să las copilul cu mama ea fiind pensionata cu psihiatrie,el totuși poate lua copilul! ??? El are servici sta cu masa care d pensionara! Eu vroiam să-l dau in judecata pt pensie Dar poate lua copilul? Va rog un sfat orice! Mulțumesc!
buna seara,
un copil atat de mic, si care a locuit toata viata cu mama lui, putin probabil sa fie incredintat tatalui (sa se stabileasca locuinta minorului la tata).
faptul ca sunteti sau nu angajata nu are relevanta in aceasta chestiune, cata vreme oferiti conditii decente copilului.
nicio lege nu da drepturi diferite sau speciale tatalui dupa varsta de 2 ani a minorului,
puteti linistita sa demarati actiune pentru stabilire locuinta minor, exercitare autoritate parinteasca, pensie de intretinere si -daca ceti gasi necesar- program vizitare minor.