avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

buna seara...As dori sa ma ajutati cresc singura un copil de 3 luni tatal nu e mentionat in certificatul de nastere,dar acuma ma ameninta ca vrea sa faca un test ADN la copil si o ancheta sociala pentru a putea cere custodia copilului.. Va rog sa imi dati un sfat ce trebuie sa fac va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:44, 31 Octombrie 2013
Nimic deosebit, deocamdata nu va intereseaza amenintarile lui, asteptati sa va dea in judecata.
Isi poate recunoaste copilul oricand doreste, nu e necesar sa va actioneze in instanta pt stabilirea paternitatii. Apoi, intr-adevar va judecati pt ca instanta sa stabileasca cum veti exercita autoritatea parinteasca, locuinta copilului si pensie de intretinere.
Cel mai probabil, avand in vedere varsta copilului si faptul ca sunteti o mama buna, locuinta copilului va fi la dvs, ambii parinti veti exercitat autoritatea parinteassca, iar tatal va plati pensie.
Nu e nevoie sa il cresteti singura, il puteti creste amandoi.
Tatal va avea desigur si drept de vizita.
daca tot va rezentati ca o mama singura ...ce stae rau sa nu mai cresteti singura copilul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma relatiei de un an (în care am locuit împreuna ,a rezultat ... Mariana Cocor Mariana Cocor In urma relatiei de un an (în care am locuit împreuna ,a rezultat un copil ,nenascut încă.El are dubii ca nu este al lui obligandu ma sa fac un test ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Îl pot obliga pe tatăl biologic al copilului meu să-l recunoască? sunt amenințată cu expertiză psihiatrică din acest motiv Aura Daniela Aura Daniela Buna ziua! In anul 2013 am dat nastere unui copil care a fost conceput in timpul casatoriei mele ,dar nu cu sotul meu ,ci cu altcineva.Copilul a fost ... (vezi toată discuția)