avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In urma relatiei de un an (în care am locuit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In urma relatiei de un an (în care am locuit împreuna ,a rezultat ...

In urma relatiei de un an (în care am locuit împreuna ,a rezultat un copil ,nenascut încă.El are dubii ca nu este al lui obligandu ma sa fac un test adn.
Pot sa refuz testul?
Îl voi face în momentul în care decide pe deplin ca nu vrea sa se implice în cresterea copilului si atunci este necesar pt stabilirea paternitatii ca sa îl pot da în judecata.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 3 Decembrie 2021
Nu va poate obliga sa efectuați testul ADN.
Il puteti face după nașterea copilului când decideți dvs sa il acționați în instanta pentru stabilirea paternității.
Doar ca, din cate stiu, atunci cand veti face test ADN si ii veti dovedi paternitatea, tatal va avea nu numai obligatii (de a plati pensie alimentara etc) ci si drepturi, ceea ce este si normal, de a se implica in viata copilului, de a va restrictiona alegerile in privinta lui, etc. Adica chiar daca tatal va hotara ca nu vrea sa aiba nimic de-a face cu copilul este posibil din razbunare sa nu isi dea acordul pentru scoaterea minorului din tara, sa se puna contra alegerii gradinitei etc.
Deci ori faceti testul si ii permiteti sa fie tata cu drepturi si obligatii, ori va descurcati singura.
nu rezulta din text ca daca ar face test adn, se va implica.
pe de alta parte, daca omul plateste testul, nu vad de ce nu l-ati face, cat aveti de gand sa il actionati in judecata pt stabilirea paternitatii.
macar scapati de o cheltuiala daca il va recunoaste.
daca va fi cazul, va veti judeca doar pt ce tine de autoritatea parinteasca. locuinta copilului, pensie, vizite ...
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vreau pensie de întreținere pentru copil (nerecunoscut de tata). cum pot evita testul adn, dacă îl cere? anitadaniela anitadaniela In urma cu 3 ani am avut o relatie de lunga durata cu un tip. Ne-am despartit si cam 2 ani de zile m-a ajutat cat m-a ajutat, din cand in cand cu bani pt. ... (vezi toată discuția)
(ne)recunoastere paternitate zambesc zambesc Buna Ziua, La cateva luni de la terminarea unei relatii extraconjugale am aflat ca sunt tatal unui baietel. Acum mamica imi cere sa recunosc paternitatea la ... (vezi toată discuția)