avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș vrea să-l dau în judecată pe tatăl fetiței ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș vrea să-l dau în judecată pe tatăl fetiței mele pentru testul de paternitate, cine va suporta cheltuielile cu procesul?

Buna seara.As avea si eu cateva intrebari..

Am o fetita de 1 an si 3 luni,trecuta pe numele meu,deoarece tatal nu a venit niciodata sa o recunoasca.A dat bir cu fugitii

A telefonat cand fata avea 6 luni si a cerut un test ADN,am acceptat,dar nu am fost cu fetita sa i recoltam sange,ci mi a adus el niste proble care le avea trimise de la Brasov,si i-am recoltat din saliva.De atunci numai stiu nimic de rezultat,nu a dat un semn,nu nimic.Am lasat sa treaca timpul,am crezut ca odata se va razgandii si va venii totusi sa vada fetita..nici gand..Asa ca m-am gandit,nu stiu daca este bine sau nu,dar vreau sa-l dau in judecata,sa vina sa-si recunoasca copilul si si sa i plateasca tot ce-i trebuie.

Vreau sa va intreb,daca testul ADN il va suporta el,sau eu? Si faptul ca il dau in judecata si ca platesc un avocat pt toate astea,cheltuielile le voi suporta eu?Sau el?
Nu prea ma pricep..imi spusese cineva ca suport eu,dar el imi va platii inapoi cand se dovedeste ca,copilul este al lui..

Si inca ceva..El lucreaza ca sofer la firma parintilor,transporta pachete si oameni.Doar ca nu lucreaza cu carte de munca..Ce pensie alimentara ii poate oferii fetitei mele daca nu lucreaza cu carte de munca? Multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Contravaloarea testului fetitei, al taxei de timbru si al onorariului de avocat le veti suporta dumneavoastra si le puteti recupera la sfarsitul procesului daca se dovedeste ca el este tatal minorei.
2. Daca nu are venituri va plati 1/4 din venitul minim net pe economie care este acum de 1263 lei deci veti primi 315 lei lunar.
Multumesc.Si cat costa sa fac testul de paternitate?
Si inca ceva..Este adevarat ca pana in 2 ani am dreptul sa fac toate astea.Cand face copilul 2 ani,numai am voie sa-l dau in judecata si sa cer toate drepturile? (Nu stiu daca este asa,am mai auzit si eu de la alte mamici)..
2700 lei costa testul ADN, se poate solicita stabilirea paternității de copil prin mamă oricând!
Alegeți un avocat de pe forum și mergeți la o consultație juridică!

Ioana04 a scris:

Multumesc.Si cat costa sa fac testul de paternitate?
Si inca ceva..Este adevarat ca pana in 2 ani am dreptul sa fac toate astea.Cand face copilul 2 ani,numai am voie sa-l dau in judecata si sa cer toate drepturile? (Nu stiu daca este asa,am mai auzit si eu de la alte mamici)..

La nivel de principiu, instanta va dispune sa vi se achite cheltuieli in suma de x lei, dar daca domnul nu are bunuri, nu aveti ce executa.
Aici aveti testele pe care le face IML si tarifele. [ link extern ]
Din ce retin, de circa 5 anim, testul ADN costa 3600 de lei. Totusi, discutati cu un avocat despre avantajele si riscurile unui alt tip de test.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ganditi-va bine. ADN-ul nu face din neoameni, oameni! Daca castigati procesul va introduceti in viata unul care doar va emite pretentii si va va face viata iad! Program de vizita, autoritate parinteasca comuna, sunteti la dispozitia lui. si toate astea pentru ce?

Alte discuții în legătură

Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! situația mea este următoarea: am avut o relație ... Blessing Blessing Bună ziua! Situația mea este următoarea: am avut o relație în UK( tatăl român) pe care am încheiat-o in urma violenței domestice ( am acte de la ... (vezi toată discuția)