Bună ziua!
Situația mea este următoarea: am avut o relație în UK( tatăl român) pe care am încheiat-o in urma violenței domestice ( am acte de la curtea englezeasca). Avem 2 copii mici împreună, însă la al doilea nu l-am mai trecut pe certificatul de naștere ca și tată, întrucât nu vroia să îmi dea procură să putem veni în țară, deși el avea interdicție față de noi. Aș vrea să solicit pensia alimentară, însă întrebarea mea este: pt copilul care nu îl are pe certificatul de naștere cum procedez? Există vreo probabilitate sa suporte tatăl costul unui test ADN? Știe sigur că ambii copii sunt ai lui, am dovada discuțiilor cu el .Doar in punctul în care am deschis subiectul pensiei alimentare a început să spună că nici unul din copii nu este al lui. Dacă plătesc eu testul, există vreo șansă să fie obligat să îmi returneze costul după confirmarea paternității?
Buna ziua,
Pentru a obtine pensie alimentara, este necesara recunoasterea copilului de catre tata. Pentru expertiza ADN care se va face in cadrul procesului de paternitate, reclamanta (adica dvs.) veti plati initial expertiza urmand ca daca tatal va pierde procesul in sensul ca este declarat tata, veti obtine toate cheltuielile de judecata: taxa timbru, onorariu avocat si onorariu expert.
Tatal nu poate fi obligat la plata pensiei atata timp cat nu figureaza in acte ca parinte. asa ca ceea ce aveti de facut este sa il dati in judecata si sa stabiliti legal paternitatea copilului.
Veti suporta onorariu avocat, onorariu expertiza medico-legala si ulterior le veti putea recupera in cadrul cheltuielilor de judecata.
Doar dupa ce este tata in acte va fi obligat la plata pensiei de intretinere, dar si aici va trebuie probabil o hotarare judecatoreasca pe care sa o puneti in executare silita
Test paternitate
Magda 2018
Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)