Buna ziua! Vreau sa va povestesc o intamplare mai putin obisnuita. Am fost oprit de agentii de politie (deplasandu-ma cu autoturismul personal), pt. un control de rutina, vreau sa precizez scurt si la subiect, NU CONSUMASEM bauturi alcoolice inainte de a ma urca la volan. Inainte de a ma opri agentii, mi-am clatit gura cu apa de gura Listerine (nu am stiut ca aceasta contine alcool in alcatuirea sa, scrie pe ambalaj dar nu scrie nici concentratia si nici ca ar fi interzisa inainte de a conduce), ideea este ca am tinut vreo 3 minute solutia in gura dupa care am expectorato (am scuipat-o) iar dupa circa 2-3 minute am fost oprit de politie, mi s-a pus etilotestul si rezultatul a fost unul absolut devastator, 1,1 g/l alcool pur în aerul expirat, practic ar fi trebuit sa fiu in coma alcoolica la 1.93 m inaltime ai mei si 70 kg. Le-am explicat agentilor ca sigur este o greseala, le-am aratat sticla de Listerine din care luasem gura de apa, dar nu au fost impresionati de explicatiile mele si mi-au spus ca trebuie sa mergem la IML pt. prelevare de probe (sange), am fost de acord si am mers la IML. La IML mi s-au prelevat probele de sange si mi-a fost facut "testul betivului" la care cred eu dupa mine ca m-am descurcat fara absolut nici o problema. Am cooperat cu organele de politie pe tot parcursul investigatiei si aceastia au precizat in procesul verbal ca nu emanam "halena alcoolica". Chiar langa mine a mai fost adus o alta persoana care a fost gasita cu 0,24 g/l alcool pur în aerul expirat si era intr-o alta stare fata de starea mea + ca mirosea a alcool. Problema mare care mi-o pun este daca mi-ar putea iesi ceva la analizele de sange pt. ca repet acea apa de gura contine alcool, si nu-mi dau seama exact dar e posibil ca eu sa fi inghitit cateva grame din ea. As mai vrea sa mai fac un test de sange ca am inteles ca se poate face o cerere in 48 de ore, ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva? Multumesc tare mult! Stima!
Daca se va ajunge in instanta puteti solicita efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea chimie pentru a se constata prin experiment judiciar (sa se procedeze exact cum ati procedat dvs.) ca apa de gura Listerine poate influenta etilotestul.
Mi-au venit rezultatele analizelor de sânge, 0% alcoolemie. Acum m-am lovit de altă problemă. Domnul agent care mi-a reținut permisul mi-a spus sa merg în audiență la procurorul pe masa căruia se află dosarul meu și să discut cu el, ca să-mi claseze dosarul și să-mi primesc permisul înapoi cat mai repede. Problema este că anumite persoane mi-au sugerat sa merg cu un avocat, pentru că sunt niște proceduri de făcut care doar un avocat știe să le îndeplinească (o cerere de urgentare), in caz contrar pot să aștept până la 3 luni restituirea permisului... Ce pot sa fac in această situație? Pentru că nu îmi permit momentan să-mi împac avocat.
Test alcoolemie
izabela_wt
Am si eu o nelamurile. Daca sunt oprita in trafic am obligatia de a efectua testul de alcoolemie sau ramane la latitudinea mea sa aleg? Voi fi sanctionata sau ... (vezi toată discuția)