avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu, care m-a abandonat de mic, a decedat. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu, care m-a abandonat de mic, a decedat. Am vreun drept la moștenire, și dacă da, care e procedura?

Bună ziua
Am aflat de curând ca tatăl meu a decedat ( el fiind în altă localitate,si am fost abandonat de mic) doar o singura data ne-am intalnit si atunci la judecătoria pt. marirea pensiei alimentare.
Intrebarea mea ar fi daca as avea vre-un drept la mostenire?Daca da care e procedura?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cristina ID , utilizator 14:22, 27 Iunie 2019
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimabile,
Aveti drept la mostenire, insa, ar fi frumos sa nu deranjati "somnul celor morti".
Cu alte cuvinte, eu as lasa lucrurile asa cum sunt.
Cazul meu: am copii carora le platesc pensie alimentara, ei vorbesc cu mine cand si cum vor ei chiar daca eu ii sun zilnic ei imi inchid telefonul sau nu raspund.
Fosta e mereu pusa pe scandal. Credeti ca eu as fi interesat sa las munca mea unor astfel de oameni? Da, o oarecare parte..... dar, daca vand partenerei mele de viata care ma respecta, sustine, ingrijeste cand sunt pe patul de boala... si imi pastrez drept de uzufruct.... nu vad de ce ar trebui ea sa fie purtata prin instanta pentru asa ceva?
Discutati cu ea si vedeti daca si ce e de facut.
Daca era casatorit trebuie sa impartiti mostenirea si cu sotia daca nu erau casatoriti atunci toate bunurile lui se impart intre dumneavoastra si sora dumnevoastra. 50% ea si 50% dumneata. Mergeti la un notar unde avea domiciliul in momentul decesului pentru deschiderea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)