avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Indrumare dosar paguba RCA .
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Indrumare dosar paguba RCA .

Buna seara, recent am fost implicat intr-un accident auto, nu eu sunt vinovat, am primit asigurarea am mers la inspectorul de daune am facut amiabila, dupa am ales eu serviceul in care sa-mi repar masina, am dus masina si foaia de la inspectorul de daune la serviceul respectiv, asiguratorul a dat acceptul ca masina poate sa fie reparata in service, intre timp masina s-a reparat dar asiguratul nu mai trimite acceptul de plata ( nu stiu din ce cauza) astfel masina mea a ramas sechestrata in acel service,
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1- Vreau sa merg la asigurator sa-l fortez oarecum sa trimita acceptul ca sa-mi poate scoate masina, imi puteti spune va rog de ce documente am nevoie ca sa stiu sa le cer de la service, ei sau ocupat de tot dosarul, cerere de despagubire,deviz facturi etc.
2- Aveti idee care este intervalul de timp maxim in care asiguratorul trebuie sa trimita acceptul de plata, ulterior banii.
3- Ce pot face daca asiguratorul platese doar o parte din suma servicelui sau refuza sa plateasca, tinanad cont ca eu momentan nu am posibilitatea sa platesc reparatia sa-mi scot masina si ulterior sa-i primesc de la asigurator prin judecata.
4- Pot sa primesc despagubire sau pot trage pe cineva la raspundere pentru faptul ca am fost privat de masina, daca da atunci pe cine, pe asigurator ca nu a dat acceptul de plata sau pe service ca au reparat masina si acum o tin cu forta pana asiguratorul trimite accest accept ?
5- Daca serviceul si-a asumat ca o sa repare masina pe asigurare, nu ei trebuie sa se ocupe de recuperarea banilor daca asiguratorul refuza sa plateasca sau plateste doar o parte din suma, ma gandesc ca serviceul o sa-i cheme in judecata si asa vor castiga, sau eu trebuie sa ma lupt pentru banii servicelui ?

Sper din tot sufletul sa gasesc un cititor cu ceva timp liber si rabdare sa ma indrume si pe mine, Va multumesc frumos !
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
aceraspire515, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:40, 24 Iunie 2019
Bună ziua,

Continuați, vă rog, discuția aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service-ul mi-a sechestrat mașina pentru că asigurătorul nu plătește reparația. mă poate ajuta poliția în acest caz, sau ce ar trebui să fac? aceraspire515 aceraspire515 Buna ziua, in urma cu o luna am fost implicat intr-un accident rutier rezultat doar cu pagube materiale, mentionez ca nu eu am fost cel vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Service-ul auto e afectuat reparatii in plus fata de cele mentionate in constatarea asiguratorului, iar asiguratorul nu este de acord sa efectueye plata pentru intreaga suma. constantin laurentiu constantin laurentiu In urma cu aproximativ o luna si jumatate am fost implicat intr-un accident de circulatie. Am stabilit pe cale amiabila ca vina apartinea celeilalte parti ... (vezi toată discuția)
Modalitatea contestarii sumei platite de asigurator sevice-ului ca despagubire Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: Care este procedura prin care trebuie adus la cunostinta asiguratorului faptul ca ... (vezi toată discuția)