avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Declarare venituri din strainatate?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Declarare venituri din strainatate?

Buna ziua!
Ma intereseaza daca o persoana care a lucrat in strainatate(fara contract de munca, deci nu exista vreo dovada ca a obtinut bani) trebuie sa declare la Administratia Fiscala in declaratia de venit pe 2005 ca a obtinut venituri din strainatate.

Precizez ca a avut contract de munca in tara pana la jumatatea lui 2004, deci in 2005 a depus FF1 cu declaratia de venit pe 2005.

Deci in prezent figureaza ca nu obtine venituri de nicaieri. Poate crea suspiciuni de genul dar din ce se intretine?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: reespdc2005 , utilizator 14:12, 5 Octombrie 2006
Daca sunteti amabili sa-mi raspunde-ti si mie la cateva nelamuriri din Codul Fiscal:
1. Cetatenii romani angajati de o companie straina si desfasurandu-si activitatea in alta tara sunt obligati la declararea si plata impozitului pe venitul realizat in tara? (familia locuieste inca in Romania si persoana are mai putin de 183 de zile in tara in 12 luni consecutive);
2. Cum se interpreteaza art.56 "lit.(4) Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
m) sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activitati dependente desfasurate intr-un stat strain, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv. Fac exceptie veniturile salariale platite de catre sau in numele unui angajator care este rezident in Romania sau are sediul permanent in Romania, care se supun procedurii de globalizare, indiferent de perioada de desfasurare a activitatii in strainatate; "

unde conf.
- art7 alin.1 lit.2 "activitate dependenta -orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare"

3. Cum se interpreteaza: "Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit
art.41. Categoriile de venituri supuse impozitului pe venit,potrivit prevederilor presentului titlu, sunt urmatoarele:
b) venituri din salarii, definite conform art.56;""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul subiectului: impozitare venituri salariale realizate in strainatate G.Brad G.Brad Va rog sa-mi explicati cum se impoziteaza veniturile salariale realizate din strainatate in urmatoarele conditii: - SALARIAT: Persoana fizica de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Venituri ce nu se declara si nu se impoziteaza siva2014 siva2014 Buna ziua, Codul Fiscal, Titlul III, Capitolul 3, Articolul 55, Alineatul 4: [i]Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt ... (vezi toată discuția)
Depunerea declaratiei fiscale pentru persoanele care presteaza munca ca si pfa in alte tari ohiki ohiki Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o persoana presteaza munca in strainatate, ex Austria , ca si persoana fizica autorizata(firma deschisa in tara unde isi ... (vezi toată discuția)