avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastrare suprafata teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastrare suprafata teren

Din anul 1996 folosesc o suprafata de teren ca un bun personal. Nu am detinut acte pentru teren, iar din 2008 Primaria detine cota respectiva de teren care face parte din suprafata totala de aproximativ 2300 mp.
Din septembrie 2018, un vecin care are casa pe suprafata totala din cei 2300 mp, detine 1111 mp din total, practic si suprafata de teren pe care eu am folosit-o din '96.
Pana in 2018, eu am depus cereri la primarie pentru defalcarea suprafetei de 2300 mp si sa mi se aloce si mie cei 150 mp folositi din '96 cu acte si inregistrare pe numele meu in CF contra cost.
Acum am o nelamurire: exista baza legala care mi-ar da posibilitatea sa am drept de prioritate in privinta celor 150 mp, inaintea vecinului care deja a fost improprietarit? Nu mi se pare corect cum s-a procedat.....

Alte discuții în legătură

documentatie cadastrala si obtinere numar cadastral pacurar pacurar Am cumparat in anul 1999 o casa cu teren inscrisa in Cartea funciara si avand nr.topo (in Oradea) doar ca acum pt a putea obtine o autorizatie de modificare ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren vasii vasii Buna ziua Am fost dat in judecata de catre un vecin care revendica 14mp din suprafata actuala pe care locuim. Acest teren a fost cumparat in 1989 fara ... (vezi toată discuția)
Carte funciară, cadastru,întabulare sabouelena sabouelena Bună ziua! În 1968 am fost numită mostenitor într-un certificat de moștenitor în urma decesului tatălui meu.Masa succesorală este un imobil și ... (vezi toată discuția)