avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu ANRP si cu Instanta de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu ANRP si cu Instanta de judecata

In anul 2009 tatal si unchiul meu au dat primaria in judecata ca sa li se dea despagubiri pe o casa nationalizata de comunisti, desi au avut toate actele necesare , judecatoarea le-a cerut un martor. Tata si unchiul meu au adus martor pe sotia varului lor. Au castigat procesul. Prefectura nu a trimis si acea marturie la ANRP. Acum in 2019 ANRP prevalandu-se in de articolul 309 alin 2 din Codul de Procedura civila , spune ca acea depozitie depusa de martora este nula , intrucat valoarea casei este mai mare de 250 de lei. Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: Hamarsold1944 , utilizator 14:52, 24 Iunie 2019
In anul 2009 tatal si unchiul meu au dat primaria in judecata ca sa li se dea despagubiri pe o casa nationalizata de comunisti, desi au avut toate actele necesare , judecatoarea le-a cerut un martor. Tata si unchiul meu au adus martor pe sotia varului lor. Au castigat procesul. Prefectura nu a trimis si acea marturie la ANRP. Acum in 2019 ANRP prevalandu-se in de articolul 309 alin 2 din Codul de Procedura civila , spune ca acea depozitie depusa de martora este nula , intrucat valoarea casei este mai mare de 250 de lei. Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
Tatal meu si unchiul meu au castigat procesul, judecaroarea in 2009 a stabilit sa le dea statul despagubiri, nu a prevazut insa cuantumul lor. Insa acum ANRP desi au castigat procesul, imi zice mie mostenitorului ca proba cu martori este nula, desi la proces s-a depus buletinul si planul imobilului de la decretul 92/1950 sau o HCM adiacenta la decret. Judecatoarea a tinut cont de proba si de acte, am castigat procesul si acum ANRP in mod abuziv imi zice ca proba cu martor este nula . CE POT FACE IN ACEASTA SITUATIE DISPERATA ? VALOAREA CASEI CONFORM GRILEI NOTARIALA ESTE CAM 1534554,30 LEI. ANRP a zis la inceput ca imi da 1559878 lei, dar acum se cramponeaza de acea depozitie cu martor care zic ei ca este nula.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
Hamarsold1944, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu decretul 92/1950 si cu primaria. arhivele naționale ... carolina21000 carolina21000 Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu ... (vezi toată discuția)
Problema cu anrp ( imobil expropriat ) Hamarsold1944 Hamarsold1944 Stramosii mei au fost expropriati de comunisti si li s-au dat ceva despagubiri derizorii, 1 leu/ mp, dar nu am niciun act care sa ateste aceste despagubiri. ... (vezi toată discuția)
Problema cu o casa nationalizata Hamarsold1944 Hamarsold1944 O judecatoare de la Tribunal a stabilit despagubiri pentru o casa nationalizata prin decretul 92/1950 sau o HCM anexa la decret. Acolo scrie in buletin ca ... (vezi toată discuția)