In anul 2009 tatal si unchiul meu au dat primaria in judecata ca sa li se dea despagubiri pe o casa nationalizata de comunisti, desi au avut toate actele necesare , judecatoarea le-a cerut un martor. Tata si unchiul meu au adus martor pe sotia varului lor. Au castigat procesul. Prefectura nu a trimis si acea marturie la ANRP. Acum in 2019 ANRP prevalandu-se in de articolul 309 alin 2 din Codul de Procedura civila , spune ca acea depozitie depusa de martora este nula , intrucat valoarea casei este mai mare de 250 de lei. Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
In anul 2009 tatal si unchiul meu au dat primaria in judecata ca sa li se dea despagubiri pe o casa nationalizata de comunisti, desi au avut toate actele necesare , judecatoarea le-a cerut un martor. Tata si unchiul meu au adus martor pe sotia varului lor. Au castigat procesul. Prefectura nu a trimis si acea marturie la ANRP. Acum in 2019 ANRP prevalandu-se in de articolul 309 alin 2 din Codul de Procedura civila , spune ca acea depozitie depusa de martora este nula , intrucat valoarea casei este mai mare de 250 de lei. Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
Tatal meu si unchiul meu au castigat procesul, judecaroarea in 2009 a stabilit sa le dea statul despagubiri, nu a prevazut insa cuantumul lor. Insa acum ANRP desi au castigat procesul, imi zice mie mostenitorului ca proba cu martori este nula, desi la proces s-a depus buletinul si planul imobilului de la decretul 92/1950 sau o HCM adiacenta la decret. Judecatoarea a tinut cont de proba si de acte, am castigat procesul si acum ANRP in mod abuziv imi zice ca proba cu martor este nula . CE POT FACE IN ACEASTA SITUATIE DISPERATA ? VALOAREA CASEI CONFORM GRILEI NOTARIALA ESTE CAM 1534554,30 LEI. ANRP a zis la inceput ca imi da 1559878 lei, dar acum se cramponeaza de acea depozitie cu martor care zic ei ca este nula.