avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mentiune \'Definitiva si Irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mentiune 'Definitiva si Irevocabila

Buna ziua,acum 1an jumate m-am despartit de fosta concubina` impreuna cu care am un copil de 8 ani!
Am stabilit cu aceasta printr-un acord de mediere cum ca fiul nostru va ramane la mine in crestere iar ea s-a angajat sa achite opensie de intretinere lunara in cuantum de 500 lei!
IN decursul acestui an si 6 luni aceasta a achitat pensia doar timp de cca 8 luni , iar suima a fost doar de 250 lei lunar!
Am discut6at cu un executor judecatores pt a pune o poprire pe salaiul acesteia! INsa pt a face asta am nevoie de o 'stampila' cu mentiunea definitiv si irevocabil! Momentan pe hotararea judecatoreasca apare '' cu drept de apel in 15 zile' insa concubina nu a mai formulat apel sau recurs si hotararea a ramas asa!
Intrebarea mea este, care este procedura de obtinere a acestei mentiuni pe hotarare?
Si de asemenea daca poate face asta un avocat in locul meu doarece timpul nu prea imi permite si eventual care ar fi comsiionul acestora in mare pt aobtine aceasta parafa!! Am inteles ca este undeva la maxim 100 de lei dar am zis sa cer oparere mai avizata cu privire la costuri si proceduri!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 3 Iulie 2019
Trebuie legalizata hotararea la instanta care a pronuntat solutia in fond, mergeti cu o cerere de legalizare si o taxa de timbru de 5 lei!
Cu privire la onorariul avocatului, cred că sunteți informat greșit!
Cu stimă!
Mulțumesc frumos pentru raspuns
Tot aici pe forum citisem la cineva ca in ti.p ce era pe holul instantei un avocat s a oferit să obtina mențiunea" contra acestui onorariu!
Imi puteți spune unde trebuie mers exact? Unde se depune cererea ,la registratura ?
Memționez că este la jud sec 2 Bucuresti
Multumesc anticipat

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Trebuie legalizata hotararea la instanta care a pronuntat solutia in fond, mergeti cu o cerere de legalizare si o taxa de timbru de 5 lei!
Cu privire la onorariul avocatului, cred că sunteți informat greșit!
Cu stimă!

Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
Lucian66677, utilizator
cererea se depune la registratura instantei care a pronuntat hotararea de legalizat.
onorariile sunt la latitudinea fiecarui avocat, nu gasiti un tabel cu cat costa una sau alta.
Fiind vb de pensia de intretinere, hotararea era executorie provizoriu inca de la fond.. Asa ca putea executorul sa ceara incuvintare pt executarea silita.
Nu e problema, mergeti si legalizati hotararea. Nu aveti timo sa mergeti la judecatorii si sa stati la coada, sa mergeti de doua oric, o data sa depuneti si inca o data sa luati hotararea legalizata.. platiti un avocat, insa ma indoiesc ca va costa doar 100.
Cererea o puteti descarca si de pe net, o completati , atasati cate copii legalizate vreti si depuneti dosarul la registratura judecatoriei, peste o saptamana , o luati legalizata
Imi puteti spune và rog unde se achita taxa de timbru?

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar BDR BDR Buna ziua..imi puteti spune si mie taxa de timbru judicira pentru sectorul 4 pt legalizarea unei hotarari de divort se poate achita si la cec in sectorul 4..si ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)
Am si eu o rugaminte crys28 crys28 am decizie definitiva de cind mam judecat cu fosta concubina pentru fetita care o avem impreuna fetita e la mine si as vrea sa o iau cu mine in italia dar ... (vezi toată discuția)