avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este obligatoriu ca administratorul să verifice o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este obligatoriu ca administratorul să verifice o dată la 3 luni toate apometrele (indecșii și integritatea lor) din toate proprietățile aflate în cadrul unei Asociații de Proprietari

Dvs. știați de obligația legală a administratorului de a controla o dată la 3 luni integritatea apometrelor și citirea indecșilor acestora din toate proprietățile Asociației (Condominiului) ?
Dacă ați citit obligațiile din aceste Norme Metodologice de facturare a apei, aștept dezbateri pertinente, ne-subiective, cu textul legal în față.
Consumurile de apă stabilite lunar pentru cele 9 blocuri (Condominii) de către șefii A.P.71 Brăila (în special diferențele de apă) AU FOST ȘI SUNT TOTAL ILEGAL CALCULATE DACĂ TOATE APOMETRELE DIN CELE 458 DE PROPRIETĂȚI ALE ASOCIAȚIEI N-AU FOST VERIFICATE CEL PUȚIN O DATĂ LA 3 LUNI DE CĂTRE ȘEFII A.P.71, CONFORM NORMELOR METODOLOGICE DE FACTURARE A APEI, OBLIGAȚII EMISE DE A.N.R.S.C. BUCUREȘTI.
Impunerea de consum Paușal apartamentelor care au apometre e ilegală (Paușalul se aplică doar Asociațiilor care nu au montate apometre în procent peste 50% în căminele de branșament), iar Regularizarea se face la prima citire (pentru apartamentul meu s-au comis abuzuri cu acest sistem Paușal încă din 2017) !
CITEZ ARTICOLELE PE CARE A.P.71 LE-A ÎNCĂLCAT (e valabil și pentru oricare altă Asociație din România) ȘI PENTRU CARE VOR RĂSPUNDE ÎN JUSTIȚIE, DEOARECE NU SE VREA REMEDIEREA LOR, SĂ FIE VERIFICATE ABSOLUT TOATE APOMETRELE DIN BLOCURILE NOASTRE, ALTFEL CONSUMURILE SUNT FICTIVE, TEORETICE, ȘI NU PUTEM PLĂTI LA COMUN CEEA NU SE DOVEDEȘTE A FI UN CONSUM REAL (chiar așteptăm să fim dați în judecată, să ne dovedească consumul lunar REAL, nu doar ce au declarat proprietarii, teoretic):

* Normele Metodologice de facturare şi repartizare pe proprietari individuali a consumului total de apă înregistrat la nivelul branșamentului Condominiului. *

ANEXA NR. 12. CAPITOLUL I. Dispoziții generale.

Art. 1. Prezenta metodologie este elaborată în baza prevederilor art. 21 alin. (2) litera e) din Legea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice nr. 51/2006 şi în baza prevederilor art. 16 alin. (2) litera b) din Legea Serviciului de Alimentare cu Apă şi de Canalizare.
Art. 2. (1) Prevederile prezentei Norme Metodologice se aplică Condominiilor a căror alimentare cu apă rece (caldă) se realizează în sistem centralizat, fiind branșate la rețelele publice de distribuție a apei, AVÂND INSTALAȚIILE INTERIOARE COMUNE CONDOMINIULUI, unui tronson sau unei scări a acestuia.
Art. 3. În sensul prezentei metodologii noțiunile de mai jos se definesc după cum urmează:
3.1) apartament - parte dintr-un Condominiu destinată locuirii în regim de proprietate individuală, care, împreună cu Cota-Parte din proprietatea comună, constituie o unitate de proprietate imobiliară;
3.6) CONDOMINIU (IMOBIL, BLOC DE LOCUINȚE, CLĂDIRE) ➲ O PROPRIETATE IMOBILIARĂ din care unele părți sunt proprietăți individuale, reprezentate din apartamente sau spații cu altă destinație decât cea de locuință, iar restul, PĂRȚI AFLATE ÎN PROPRIETATE COMUNĂ. Prin asimilare POATE FI DEFINIT CONDOMINIU ŞI UN TRONSON CU UNA SAU MAI MULTE SCĂRI DIN CADRUL CLĂDIRII DE LOCUIT, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE SE POATE DELIMITA PROPRIETATEA COMUNĂ;
3.7) contor de apartament - contor de apă rece sau de apă caldă, montat la nivel de apartament, în cazul sistemului de distribuție orizontală, utilizat ca repartitor de costuri ÎN CADRUL UNUI CONDOMINIU;
3.14) unități de consum - DIFERENȚA INDECȘILOR ÎNREGISTRAȚI DE UN APARAT UTILIZAT CA REPARTITOR DE COSTURI PE PERIOADA DE CONSUM PENTRU CARE SE REALIZEAZĂ REPARTIZAREA CONSUMURILOR;

CAPITOLUL II. REPARTIZAREA CONSUMURILOR DE APĂ.

Art. 4. Consumul de apă se defalcă astfel:
a) CONSUM COMUN DE APĂ;
b) CONSUM INDIVIDUAL AFERENT SPAȚIULUI CU DESTINAȚIE DE LOCUINȚĂ SAU CU ALTĂ DESTINAȚIE AFLAT ÎN PROPRIETATEA SAU FOLOSINȚA PERSOANELOR FIZICE SAU JURIDICE.
Art. 5. CANTITATEA DE APĂ CE SE REPARTIZEAZĂ FIECĂRUI PROPRIETAR se stabilește ca sumă între cota-parte din consumul comun şi consumul individual de apă și POATE FI DETERMINATĂ DE:
- ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI (împuterniciți ai proprietarilor) pe baza propriilor proceduri.
Art. 6. (1) CITIREA INDECȘILOR REPARTITOARELOR DE COSTURI PENTRU APĂ SE FACE DE CĂTRE PERSOANA DESEMNATĂ DE ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI, DE ȘEFII DE SCARĂ sau de reprezentanți ai operatorului serviciului de alimentare cu apă și canalizare, ÎMPREUNĂ CU PROPRIETARUL SPAȚIULUI cu destinație de locuință sau cu altă destinație, ÎN ACEEAȘI ZI ÎN CARE SE CITESC CONTOARELE MONTATE LA BRANȘAMENT şi indecșii repartitoarelor de costuri pentru apă montate în instalațiile de utilizare comune.
(2) Citirea indecșilor se efectuează cu 3 zecimale.
(3) VALORILE CITITE LA FIECARE REPARTITOR (apometru) SE TREC ÎNTR-UN TABEL CARE VA CUPRINDE:
a) DATA;
b) NUMĂRUL APARTAMENTULUI SAU DENUMIREA SPAȚIULUI COMUN;
c) NUMELE PROPRIETARULUI;
d) VALORILE INDECȘILOR;
e) STAREA SIGILIILOR;
f) STAREA INSTALAȚIEI SANITARE INTERIOARE, CU MENȚIONAREA EVENTUALELOR DEFECȚIUNI;
g) SEMNĂTURA DE CONFIRMARE A FIECĂRUI PROPRIETAR.
Art. 7. (1) Citirea indecșilor se poate realiza şi de către proprietar, caz în care REPREZENTANTUL LEGAL AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI ARE OBLIGAȚIA DE A FACE VERIFICĂRI PRIVIND CORECTITUDINEA DATELOR TRANSMISE CEL PUȚIN O DATĂ LA 3 LUNI ŞI DE A CENTRALIZA DATELE PRIMITE DE LA PROPRIETARI.
(7) Dacă se constată sustrageri de apă (necontorizate), APARTAMENTUL RESPECTIV SE CONSIDERĂ NECONTORIZAT PÂNĂ LA REMEDIEREA IMPROVIZAȚIEI, iar consumul va fi considerat de 5 ori consumul în Paușal pentru fiecare persoană din apartament, consum ce nu se adaugă la index.
(9) În situația în care într-un Condominiu există spații cu altă destinație decât cea de locuință, care consumă din branșamentul comun al blocului, SPAȚIILE RESPECTIVE VOR SUPORTA O COTĂ-PARTE DIN CANTITATEA REZULTATĂ CA DIFERENȚĂ DINTRE CONSUMUL ÎNREGISTRAT DE CONTORUL GENERAL AL BLOCULUI ȘI SUMA CONSUMURILOR DIN BLOC PÂNĂ LA EXECUTAREA SEPARĂRII BRANȘAMENTULUI.
(13) În situația în care într-o lună nu se efectuează citirea contoarelor din apartament (...), CONSUMUL VA FI ESTIMAT CA FIIND EGAL CU CONSUMUL LUNII PRECEDENTE.
Art. 8. Dacă (...) proprietarul spațiului cu destinație de locuință nu poate efectua citirea sau nu poate asigura accesul în perioada stabilită pentru citirea repartitoarelor de costuri pentru apă, SE IA ÎN CONSIDERARE CONSUMUL AFERENT CITIRII ANTERIOARE ORI AL UNEI PERIOADE SIMILARE, URMÂND CA REGULARIZAREA SĂ SE FACĂ LUNA URMĂTOARE.
Art. 9. Condominiile care au montate contoare individuale în căminul de branșament în procent de peste 50% VOR FI FACTURATE ÎN BAZA INDICAȚIILOR APARATELOR DE MĂSURĂ. Pentru restul apartamentelor din Condominiu CARE NU AU MONTATE CONTOARE ÎN CĂMINUL DE BRANȘAMENT, consumul se stabilește conform Ordinului nr. 29/N/1993 al MLPAT, în sistem Paușal.

DETALII: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
flory_mr, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din nou raportati o dispozitie in vigoare strict la asociatia dv de proprietari
Art. 5. CANTITATEA DE APĂ CE SE REPARTIZEAZĂ FIECĂRUI PROPRIETAR se stabilește ca sumă între cota-parte din consumul comun şi consumul individual de apă și POATE FI DETERMINATĂ DE:
- ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI (împuterniciți ai proprietarilor) pe baza propriilor proceduri.

Este benefica dispozitia mentionata in cazul in care exista diferente consum intre factura -total indexi comunicati de consumator
Atat timp cat asociatia de proprietari a inteles cu votul majoritatii sa preia lunar index consum fie prin comunicare postala,fie prin fotografiere apometre individuale care apreciati ca ar fi justificarea ca administratorul sa mai fie impovarat si cu obligatia sa viziteze vezi cazul asociatiei dv un numar de peste 400 apartamente ?
Exista multe asociatii de proprietari si mici si mai mari unde exista buna intelegere nu exista atatea suspiciuni si treaba merge foarte bine fara sa fie necesar semnatura proprietarului,a administratorului.obligatia proprietarului sa asigure si sa permita ccesul in proprietate la date si ore diferite

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

Din nou raportați o dispoziție în vigoare strict la asociația dv. de proprietari
Art. 5. CANTITATEA DE APĂ CE SE REPARTIZEAZĂ FIECĂRUI PROPRIETAR se stabilește ca sumă între cota-parte din consumul comun și consumul individual de apă și POATE FI DETERMINATĂ DE:
- ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI (împuterniciți ai proprietarilor) pe baza propriilor proceduri.

Este benefica dispoziția menționată în cazul în care exista diferențe consum între factura - total indecși comunicați de consumator.
Atât timp cât asociația de proprietari a înțeles cu votul majorității sa preia lunar index consum fie prin comunicare postala,fie prin fotografiere apometre individuale care apreciați ca ar fi justificarea ca administratorul sa mai fie împovărat și cu obligația sa viziteze vezi cazul asociației dvs. un număr de peste 400 apartamente ?
Exista multe asociații de proprietari și mici și mai mari unde exista buna înțelegere nu exista atâtea suspiciuni și treaba merge foarte bine fără sa fie necesar semnătura proprietarului,a administratorului obligația proprietarului sa asigure și sa permită accesul în proprietate la date și ore diferite.

Deja mă îngrijorați, văzând că iar puneți la îndoială niște obligații legale ale șefilor și administratorilor de Asociații de Proprietari, de a verifica integritatea și indecșii apometrelor din toate proprietățile aflate în cadrul unei Asociații de Proprietari (a unui Condominiu). [ link extern ]
Ce caz particular visați în orice postez eu, când acolo sunt reguli generale legale de aplicat în cazul apometrelor ? De ce vreți să încurajați încălcarea legilor prin postările dvs. care apără cu orice preț șefii Asociațiilor care încalcă legislația din domeniu ?
Ce am citat eu se găsește în Anexa 12 din „Normele Metodologice de facturare și repartizare pe proprietari individuali a consumului total de apă înregistrat la nivelul branșamentului Condominiului” și acolo sunt norme generale, pentru orice Condominiu (Asociație de Proprietari), privitoare la modul de facturare a apei, care implică un control al tuturor apometrelor din Asociație, cel puțin o dată la 3 luni.
Acum, că am clarificat faptul că Topicul meu e unul general (public, nu doar particular), aștept dezbateri pe tema acestor Norme Metodologice, să aflăm dacă președinții și administratorii din Asociațiile de Proprietari îl respectă, să avem consumuri reale, verificabile, nu unele fictive și mincinoase !
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
să aflăm dacă președinții și administratorii din Asociațiile de Proprietari îl respectă, să avem consumuri reale, verificabile, nu unele fictive și mincinoase !

Asta este unul dintre multele dv ofuri
Nu va mai ingrijorati pentru altii
Personal nu ma confrunt cu situatia dv dar nici nu sunt interesata sa despic firul in numai sa arat celorlalti ca exista "Gica contra"
Daca presedintele si administratorul de imobil constata ca nu exista diferente consum intre factura si total indexi comunicati,ce obligatii mai impuneti dv presedintelui si administratorului de imobil ?
De cand ati inceput sa postati pe acest forum denuntati nemultumirile fata de asociatia de proprietari ca este prea mare ,ca nu pot fi convocati toti proprietarii,ca presdintele de asociatie nu isi exercita aobligatiile
Chiar daca parte din aspectele sesizate sunt intemeiate,discutiile pe forum nu au generat automat solutionarea problemelor ridicate de dv
Ati sustinut ca ati obtinut in instanta hotarari favorabile in litigiile cu asociatia de proprietari si totusi in continuare desi nu faceti parte din echipa manageriala a asociatiei ,din exterior staruiti sa gasiti orice chichita numai sa zgandariti reprezentantii asociatiei de proprietari
Chiar daca legiuitorul a dispus
consumul individual de apă și POATE FI DETERMINATĂ DE:- ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI (împuterniciți ai proprietarilor) pe baza propriilor proceduri[/quot] dv staruiti sa impuneti obligatii in sarcina administratorului de imobil neaparat sa vizualizeze trimestrial apometrele individuale
Dv afirmati ca nu se poate calcula consum apa in sistem pausal daca exista apometre individuale
Legiuitorul a prevazut fara exceptie
(7) Dacă se constată sustrageri de apă (necontorizate), APARTAMENTUL RESPECTIV SE CONSIDERĂ NECONTORIZAT PÂNĂ LA REMEDIEREA IMPROVIZAȚIEI, iar consumul va fi considerat de 5 ori consumul în Paușal pentru fiecare persoană din apartament, consum ce nu se adaugă la index.

Referitor la teama dv
să aflăm dacă președinții și administratorii din Asociațiile de Proprietari îl respectă, să avem consumuri reale, verificabile, nu unele fictive și mincinoase

Concret ce urmeaza sa desfasurati daca veti constata ca exista consumuri: "fictive si mincinoase" ?
Este evident ca nu cunoasteti bagajul permanent de activitate al administratorului de imobil si al presedintelui si din exterior apreciati ca nu fac nimic in cadrul asociatiei de proprietari
Daca ati face parte din echipa manegeriala a asociatiei de proprietari nu ati mai avea aceiasi impresie
APOMETRELE DIN APARTAMENTE SUNT CONSIDERATE REPARTITOARE, VALOAREA FACTURII SE IMPARTE LA SUMA CITIRILOR REZULTATE.
Pierderi apa sunt acele care rezulta dintr o avarie a conductelor
ynocentta a scris:
... să aflăm dacă președinții și administratorii din Asociațiile de Proprietari îl respectă, să avem consumuri reale, verificabile, nu unele fictive și mincinoase !

Personal nu mă confrunt cu situația dvs., dar nici nu sunt interesată să despic firul în patru numai să arăt celorlalți că există „Gică Contra”.
Dacă președintele și administratorul de imobil constată că nu există diferențe de consum între factură și totalul indecșilor comunicați, ce obligații mai impuneți dvs. președintelui și administratorului de imobil ?
De când ați început să postați pe acest Forum denunțați nemulțumirile față de asociația de proprietari că este prea mare, că nu pot fi convocați toți proprietarii, că președintele de asociație nu își exercită obligațiile.
Chiar dacă mare parte din aspectele sesizate sunt întemeiate, discuțiile pe Forum nu au generat automat soluționarea problemelor ridicate de dvs.
Ați susținut că ați obținut în Instanțe hotărâri favorabile în litigiile cu asociația de proprietari și totuși, deși nu faceți parte din echipa managerială a asociației, din exterior stăruiți să găsiți orice chichiță numai să zgândăriți reprezentanții asociației de proprietari.
Chiar dacă legiuitorul a dispus
consumul individual de apă și POATE FI DETERMINATĂ DE: ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI pe baza propriilor proceduri[/quot] dvs. stăruiți să impuneți obligații în sarcina administratorului de imobil, ca neapărat să verifice trimestrial TOATE apometrele individuale.
Dvs. afirmați că nu se poate calcula consumul de apă în sistem Paușal dacă există apometre individuale.
Referitor la teama dvs.
să aflăm dacă președinții și administratorii din Asociațiile de Proprietari îl respectă, să avem consumuri reale, verificabile, nu unele fictive și mincinoase
este evident că nu cunoașteți bagajul permanent de activitate al administratorului de imobil și al președintelui și din exterior apreciați că nu fac nimic în cadrul asociației de proprietari.
Dacă ați face parte din echipa managerială a asociației de proprietari nu ați mai avea aceeași impresie.

Poate constata oricine de pe Forumul avocatnet.ro că eu am deschis un Topic referitor la faptul că în Asociațiile de Proprietari se declară consumuri de apă fictive, ne-reale și ne-verificate de șefii Asociației ODATĂ LA 3 LUNI, CONFORM NORMELOR DE APLICARE, pentru a avea un calcul lunar LEGAL ȘI CORECT pentru facturile de apă rece !
De ce umpleți Forumul de pe avoatnet.ro cu atâtea teorii (apărând cu orice preț abuzurile și ilegalitățile conducătorilor multor Asociații din România), când știm cu toții realitatea că în privința consumului lunar de apă NU AVEM CONSUMUL REAL PENTRU TOATE APARTAMENTELE DIN FIECARE BLOC AL ASOCIAȚIEI RESPECTIVE (e valabil pentru orice Asociație, nu doar pentru A.P.71 Brăila).
Aici nu mai vorbim doar de nemulțumirea mea din cadrul Asociației noastre cu 458 de proprietari păgubiți, știind că avem mari diferențe lunare privind consumul de apă individual lunar față de contorul general de la fiecare bloc.
Dvs. ați plăti un consum NE-REAL pentru orice Utilitate Publică, așa cum avem noi consumuri lunare ne-reale ?
Odată ce pentru Energie Electrică și pentru Gaze avem contoare ca și pentru consumul de apă, ESTE LOGIC ȘI CORECT CA TOATE APOMETRELE DIN TOATE IMOBILELE ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI SĂ FIE CITITE CEL PUȚIN TRIMESTRIAL (să avem măcar o verificare a indecșilor tuturor apometrelor Asociației, o dată la 6 luni sau o dată pe an) !
Dacă e așa cum ziceți, că trebuie să plătim consumuri fictive, de ce nu acceptați și dvs. ca la Piață vânzătorii să nu vă mai cântărească produsele și să vă dea o cantitate și un preț estimativ, teoretic, mult crescut ? Ce-ar fi să plătim toți un consum sau un preț fictiv, fără să-l poată dovedi cineva pentru acele produse sau servicii existente ?
Pentru a arăta dovezi ale consumurilor lunare de apă ne-reale (fictive), chiar eu am fost, împreună cu fostul administrator, să controlăm apometrele din blocul meu în luna Decembrie 2013, atunci când eram membru în Comitetul Executiv, deoarece de câteva luni în acest bloc cu 54 de imobile erau niște consumuri aberante, ilogice - ca membru al Comitetului Executiv am vrut să arăt că DOREAM CA PROPRIETARII SĂ PLĂTEASCĂ DOAR CEEA CE CONSUMĂ, nu să plătească incompetența foștilor șefi și administratori ai A.P.71 Brăila.
Din cei 54 de proprietari ai blocului nostru, au deschis aproximativ 20 dintre ei. Dar marea problemă e faptul că am găsit aproximativ ... 350 mc de apă reace ne-declarați real și corect de către 4 proprietari, ceea ce arată că SE IMPUNE OBLIGAȚIA EFECTUĂRII UNOR CONTROALE PERIODICE (la 3 sau la 6 luni) FĂCUTE DE ADMINISTRATOR PENTRU A VERIFICA ȘI INTEGRITATEA ȘI VALOAREA REALĂ A INDECȘILOR TUTUROR APOMETRELOR DIN CELE 458 DE APARTAMENTE ALE A.P.71 DIN BRĂILA !!!
Dacă „șefii” Asociației nu sunt în stare ca nici consumurile de apă reale să le poată clarifica, noi, ceilalți proprietari nu avem de ce să le mai plătim salariile și indemnizațiile, știind că plătim consumuri de apă ne-reale și ilegal calculate.
Am rămas șocați să depistăm un consum de apă de peste 200 de mc (!?) pe care nu i-a declarat o proprietară ce nu mai locuia în acel imobil de câteva luni (o vecină ne-a dat cheia apartamentului respectiv, pentru că altfel nu aflam ceva ce putem depista la orice proprietar, chiar dacă nu mai locuiește în acel imobil, dar care poate declara consumuri fictive, știind că a consumat cu mult mai multă apă).

VEDEȚI AICI ALTE DOVEZI CARE ARATĂ CĂ ÎN ASOCIAȚIA NOASTRĂ ȘI PROPRIETARII PERSOANE FIZICE, DAR ȘI FIRMELE DE LA PARTERUL BLOCULUI NOSTRU, NU DECLARĂ CORECT INDECȘII DE PE CEASUL APOMETRELOR - ÎN CAZUL DE FAȚĂ S-A DEPISTAT LA UNA DIN FIRMELE DE LA PARTERUL BLOCULUI NOSTRU O CANTITATE DE ... 300 DE MC NE-DECLARAȚI (!?), IAR NOI, „PROSTIMEA”, PLĂTIM ACESTE ABUZURI (vinovați sunt șefii și administratorul Asociației, deoarece nu au verificat apometrele în decurs de mai multe decenii, și problema asta poate apărea la majoritatea celor 458 de proprietari ai A.P.71 din Brăila, care pot avea chiar și apometre măsluite, ne-controlate de zeci de ani) - [ link extern ]
Vedeți cum în Luna Iunie 2013, noi, proprietarii din Condominiul nostru am avut de plată un consum de apă rece uluitor, de ... 72 de lei (10,5 mc) pentru fiecare din cele 54 de imobile aflate în blocul nostru (inclusiv magazinele de la parterul blocului) - [ link extern ]
Ynocentta, sper ca de acum, arătând aceste dovezi, să nu mă mai ataci aiurea că am ceva cu „șefii”, administratorii, contabilii și cenzorii A.P.71 Brăila, deoarece aceștia și-au încălcat în mod repetat atribuțiile și noi, proprietarii nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cum ne „buzunăresc” acești incompetenți, care au încălcat și încalcă cu bună știință articolele de legi din domeniul Asociațiilor de Proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Are dreptul asociatia de locatari sa ma taxeze pt un consum foarte mare de apa si sa nu regularizeze din urma atunci cand aduc citirea?! Andralore Andralore Buna ziua. Are dreptul asociatia de locatari (inca nu e asociatie de proprietari cf noii legi) sa refuze sa regularizeze consumul foarte mare taxat pe lunile ... (vezi toată discuția)
Reglare consum apa la pausal boholt boholt Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca exista vreo prevedere legala prin care un administrator al unei asociatii de locatari este obligat sa regleze consumul ... (vezi toată discuția)
Frauda lml lml Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza atunci cand un propietar din bloc a anuntat ca s-a debransat de la apa calda din 2001 dar de fapt el a ... (vezi toată discuția)