avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune bunici!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune bunici!!

Buna ziua
Trebuie sa fac succesiune dupa bunicul meu ,in zona Moldovei ,problema este ca am doar Titlul de proprietate si niste chitante pe care le-am gasit la bunica mea in anul 2016 ,dupa decesul ei ,numai ca actul de proprietate este pe numele bunicului (decedat prin 1997-1998) ,mosteriea trebuie sa se imparta la 3 adica unchiul meu ,mama mea (decedata 2017 ,sunt unic mostenitor) ,unchiul mai mare al mamei (decedat 1992, 1 mostenitor care nu vrea mostenirea ),Acum pe propritate locuieste unchiul meu ,intr-o casa, iar veche casa a bunicilor este a mea,cand ajung pe acolo ,in rest e inchisa (sunt 2 case in acceasi curte de 900 metri )
Intrebarea este care sunt pasi de urmat pentru intrarea in legalitate ?
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
peiudanut, utilizator
Cel mai recent răspuns: peiudanut , utilizator 18:07, 25 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu sunteti in ilegalitate.
daca intrebarea vizeaza succesiunea, cata vreme exista intelegere intre mostenitori, o puteti dezbate notarial.
daca nu, va trebui sa solicitati partajul in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu actele la un notar si cereti o consultatie juridica. Sau un avocat. Si verificati intre timp daca ceilalti frati ai mamei si bunica sunt de acord cu o impartire de buna voie a bunurilor.
Multumesc
Bunica a decedat in 2016,acum trebuie sa vad de unde iau certificatul de deces al bunicului
In legatura cu impartirea ,unchiul meu cu unul dintre fii locuieste in momentul de fata acolo ,in casa lor ,in partea stanga a curti ,casa bunicilor (a mea ) este in partea dreapta si e trecuta ca si anexa in acte ,curtea fiind destul de mare (900 metri) .
Copia dupa certificatul de deces al bunicului trebuie luata de la Primaria comunei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept/ordinea la sccesiune tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua, Cine sunt mostenitorii in urmatorul caz: Familie formata din sot, sotie si 2 copii. Sotul si sotia au fiecare cate 2 frati. Primul decedeaza ... (vezi toată discuția)
Mostenire, un sfat daca se poate adammarian adammarian Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara cu 3 camere,si cateva terenuri in nordul Moldovei. 16000 mp intravilan si 16000 mp ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)