avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am și eu o intrebare cu noua lege - recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am și eu o intrebare cu noua lege - recuperare permis

Salutare , După cum spune și titlul, povestea mea începe c-am așa. Am fost surprins de aparatul radar in localitate pe limita de 60 cu 127, eu fiind șofer la o firma de distribuție. Am fost oprit , mi a fost suspendat dreptu de a conduce pe 3 luni , am așteptat procesul verbal acasă și am mers sa îl contest , am pierdut procesul , am făcut recurs am
Pierdut și recursul asta pe data de 24.04.2019 pe data de 07-05.2019 a venit plicul acasă . Am așteptat cele 15 zile pana pe data de 24-05.2019 și am
Fost sa predau permis-ul odată ajuns la UDRISTEI baiatu de acolo spune 150 de zile am făcut repede calculul zic 5 luni eu știind ca trebuie sa stau doar 4 ca mi a fost suspendat permis-ul in 2018 pe o luna pentru ca am trecut pe roșu deci + o luna la cele 3 de la radar . Intreb domnul polițist dc 5 luni și spune ca nu l ai predat la timp . IIi spun pai pe data de 7 mi-a venit plic-ul nu au trecut 15 zile, a spus ca trebuia sa ma duc eu a ma interesez, ca trebuia sa predau pe 24-04-2019 fapt ul era consumat nu mai aveam ce sa fac oricum. Acum o săptămâna s-a dat o noua lege in care se anulează următoarele din vechea lege :

1 - dacă ai susținut examen-ul de. Retestituire in ultimi 3 ani
2 - Dacă ți-a fost suspendat permis-ul
In ultimi 2 ani . ( aici ma încadrez eu )
După noua lege logic eu a-și putea sa merg sa dau reexaminare , acum întrebarea mea este următoare . Ma pot duce sa dau reexaminare , ca am stat o luna sa mai stau 2 sau nu pot face nimic , trebuie sa aștept toate cele 5 luni?
Cel mai recent răspuns: Alexandru-mihalcea , utilizator 06:20, 1 Iulie 2019
Nu mai poți.
Tu de când ai pierdut apelul trebuia sa îl predai în 15 zile fiind definitiva fără drept de apel. Trebuia sa iei hotărârea inițială de fond și sa o legalizezi cu mențiunea definitiva.
Ai primit 5 luni, una pentru ca nu ai dat testarea și una pentru ca nu ai predat la timp.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
mariustz, utilizator
Nu , am mai primit o luna pentru ca mi-a mai fost suspendat permis-ul in ulltimi 2 ani de 2 ori și se mai Adaugă o luna fără drept de testare deci aveam 4 luni de stat fără drept de testare ca mi-a fost suspendat permis-ul de 2 ori in 2 ani Și noua lege spune așa , ca se anulează asta cu dacă ți-a fost suspendat permis-ul de 2 ori in ultimi 2 ani și ai drept-ul sa faci reducere. Deci exclud luna in plus ca nu am predat permis-ul la timp. Și asta vreau sa știu dacă ma încadrez in noua lege sau merg pe legea veche și am de stat 5 luni .

mariustz a scris:

Nu mai poți.
Tu de când ai pierdut apelul trebuia sa îl predai în 15 zile fiind definitiva fără drept de apel. Trebuia sa iei hotărârea inițială de fond și sa o legalizezi cu mențiunea definitiva.
Ai primit 5 luni, una pentru ca nu ai dat testarea și una pentru ca nu ai predat la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoreasca jimi_36 jimi_36 Am contestat in instanta un proces verbal al politiei rutiere in 2009 si am pierdut. Sentinta judecatoreasca nu a ajuns acas nici pina azi. Conform procesului ... (vezi toată discuția)
Anulare contestație pv afișată pe site. când se predă permisul? Ashu Ashu Buna ziua, In luna Iunie mi s-a suspendat permisul pentru o luna de zile. Am depus contestatie si astazi pe site s-a afisat urmatorul raspuns: \"Anuleaza ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate predare permis de conducere suspendat 90 de zile în termen de 5 zile: nu sunt în țară și nu revin în viitorul apropiat. ce este recomandat să fac, cum să procedez? xenter22 xenter22 Buna ziua, Au primit parintii un pv prin care mi se suspenda permisul pentru 90 zile (pt viteza) si se mentioneaza pe instiintare ca trebuie sa predau ... (vezi toată discuția)