avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sentinta judecatoreasca

Am contestat in instanta un proces verbal al politiei rutiere in 2009 si am pierdut. Sentinta judecatoreasca nu a ajuns acas nici pina azi. Conform procesului verbal trebuia sa am permisul suspendat pe trei luni pentru neacordare de prioritate. Am platit amenda, dar permisul il am si azi. Este posibil sa nu fi ajuns sentinta nici la mine si nici la politie? Mie imi convine sa nu mai vina de loc sentinta, dar e posibil asa ceva? Eu stiu ca am pierdut de pe saitul judecatoriei unde am contestat procesul verbal. Mentionez ca solutionarea s-a dat in luna octombrie 2010 si mie nu mia venit nici o adresa de la politie ca sa predau permisul. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
In cazul in care sentinta a fost data in octombrie 2010, asa cum dumneavoastra sustineti, este data cu calea de atac a recursului. Daca nu v-a fost comunicata, mergeti la serviciul arhiva al judecatoriei respective si intrebati daca s-a redactat/motivat hotararea. In cazul in care s-a redactat/motivat si nu s-au facut comunicarile, intrucat aceasta trebuie sa vi se comunice, solicitati sa faceti copie de pe hotarare, pe care sa o studiati - de preferat, impreuna cu un avocat, iar, in cazul in care considerati ca sunteti in continuare nedreptatit, sa uzitati de calea de atac a recursului. Acest lucru poate fi facut in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii, adica in 15 zile de cand a ajuns la dumneavoastra la domiciliu hotararea. Daca sunteti vinovat si ati pierdut pe buna dreptate, dar doriti sa ramaneti si cu permisul in buzunar, puteti sa declarati recurs si sa mai castigati timp, insa nu va sfatuiesc sa faceti asa, intrucat nu este moral. De stiut este ca daca nu predati permisul in 15 zile de la ramanarea definitiva si irevocabila a permisului, durata suspendarii creste cu 30 de zile. Mult succes va doresc. Cu stima.
In judetul meu se procedeaza asa: mergi cu sentinta ramasa definitiva si cu permisul sa Politia Rutiera si din data tredarii se considera inceputul pedepsei.
Aveti dreptul sa sustineti examenul dupa 30 de zile de la predarea permisului de conducere la politie, si reduceti timpul pierdut cu repunerea in termenul de recurs i perioada de timp aferenta judecarii recursului . Mergeti la arhiva si solicitati fotocopie de pe sentinta.
mult succes.
Nu se sustine un alt examen ci doar o noua testare dar problema este ca s-ar pute sa va prelungeasca termenul pt ca nu ati predat permisul dupa ramanerea definitiva a hotararii si asta nu se mai comunica. Dv trebuia sa va interesati la judecatorie si imediat sa cereti un certificat de grefa pe care sa-l predati la politie impreuna cu permisul.
ARWEN - a precizat ca se da un examen (reexaminare)
- ''mergi cu sentinta ramasa definitiva si cu permisul sa Politia Rutiera si din data tredarii se considera inceputul pedepsei''.

Nu se schimba incadrarea pedepsei din moment dat ce exista un PV si o sentinta Jud.

Alte discuții în legătură

Am și eu o intrebare cu noua lege - recuperare permis Alexandru-mihalcea Alexandru-mihalcea Salutare , După cum spune și titlul, povestea mea începe c-am așa. Am fost surprins de aparatul radar in localitate pe limita de 60 cu 127, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Permis supendat TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pt o perioada de 90 zile pentru depasirea vitezei. Am contestat amenda deoarece fapta s-a [etrecut pe autostrada la ... (vezi toată discuția)
Termen predare permis conducere cornelius65 cornelius65 Pe data de 2.05.2013 mi-a fost suspendat permisul ptr viteza (109 in localitate). :worthy:-motivul pptr care ma grabeam era destul de intemeiat Am facut ... (vezi toată discuția)