avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Caut să mă angajez la un cabinet de avocatură
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Caut să mă angajez la un cabinet de avocatură

Bună ziua! Sunt în anul 3 (am terminat anul 2) la facultatea de drept din Craiova. Aș dori să mă angajez ca asistent la un cabinet de avocatură din Craiova, de preferat specializat în drept penal, dar merge și altceva.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 18:34, 26 Iunie 2019
In statutul profesiei de avocat este prevazuta o interdictie de a angaja ca personal auxiliar persoane cu studii juridice superioare.

De asemenea, oricare dintre formele de exercitare a profesiei de avocat, cu sau fără personalitate juridică, pot încheia contracte de internship in virtutea Legii nr. 176/2018.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aceasta interdictie nu mai exista.
www.avocatnet.ro/articol_505...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea internshipului în cabinetele de avocatură gentiana1987 gentiana1987 Este posibil ca un cabinet de avocatură să angajeze un absolvent de drept prin intermediul unui contract de internship? Art. 186 din Statut stabilește o ... (vezi toată discuția)
Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Cu ce functie se poate angaja un absolvent de drept la o societate de avocati? Universul_tau Universul_tau Buna seara! Un absolvent de drept se poate angaja la o societate de avocati? Din cate am citit in statutul profesiei de avocat se mentioneaza la art. 186. - ... (vezi toată discuția)