avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare de sanatate

Buna ziua. Fiul meu, major, la ora actuala nu realizeaza venituri, nici de natura salariala, nici din alte surse. As dori sa il asigur la CNAS, pentru asigurarile de sanatate. Cum as putea face asta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costel55 , utilizator 19:33, 27 Iunie 2019
Va depune la finante declaratia unica in care bifeaza doar la sectiunea contributiei la sanatate ca doreste sa se asigure ca persoana fara venit platind pentru sase luni din 2019 cate 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. si va fi asigurat intreg anul 2019. Si la fel in fiecare an,
Va incepe sa fie asigurat de la data depunerii declaratiei, nu de la data platii. Termenul de plata va fi pana pe 15 decembrie 2019 pentru a beneficia si de bonusul de 5%. Sa bifeze asta in declaratie.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sănătate BoangherMihaela BoangherMihaela Bună ziua ! Nu sânt salariată dar doresc să plătesc benevol la sănătate. Am înțeles că trebuie să achit 10% din 6 salarii medi pe economie . Dacă ... (vezi toată discuția)
Cuantumul contributiilor minime de plata catre stat mihaela_minciuna@yahoo.com mihaela_minciuna@yahoo.com Buna ziua Care este cuantumul contributiilor minime datorate statutului (asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate) pentru a beneficia de asistenta ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa și am venituri mai mici decât salariul minim. pot beneficia de asigurare medicală chiar dacă nu plătesc cass? Alice-Oana Alice-Oana Ca Pfa, avand venituri mai mici decat salariul minim pe economie, pot beneficia de asigurare medicala chiar daca nu platesc contributiile pentru sănătate? (vezi toată discuția)