avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acordarea adeverintelor in acord global
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acordarea adeverintelor in acord global

Ajutatima va rog frumos si pe mine mar interesa daca sa modificat un articol in legea 19/2000 in care calculul punctajului se face in functie de venitul brut total inclusiv toate sporurile pentru care s-a platit CAS :
SPOR TOXICITATE
SPOR PERICLITATE
CONDITII GRELE ETC.
SI TOATE ACESTEA ACORDATE IN ACORD GLOBAL
Si inca ceva sunt luate in calcul de catre casele de pensii aceste adeverinte in acord global, care sunt eliberate de diverse socitatii, sau mai bine spus de ce unele firme nu doresc sa elibereze diverse adeverinte in acord global.
va multumesc
.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 26 Noiembrie 2009
Potrivit OUG nr.4/2005, nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual, întrucât nu au facut parte din baza de calcul a pensiilor, conform legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 formele de retribuire în acord sau cu bucata, în regie ori dupa timp, pe baza de tarife sau cote procentuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in calcul a veniturilor realizate anterior anului 2000 dinii dinii Buna, Persoana juridica la care am lucrat este obligata prin legislatie sa-mi dea o adeverinta / act din care sa reiasa contributia mea catre Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Acord global in proiectare savuvirgil savuvirgil Buna ziua ! Exista situatii in care Casele de Pensii au acceptat Adeverintele de acord global pt.calculul pensiei? Am lucrat 8 ani in proiectare si am auzit ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii pt limita de varsta Pusika17 Pusika17 Buna ziua, As vrea sa aflu : data pensionarii pt. limita de varsta fiind nascuta la 17.08.1955 , daca sporul de acord global si bonusurile anuale/lunare se ... (vezi toată discuția)