avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum procedez dacă vreau să îmi recuperez banii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum procedez dacă vreau să îmi recuperez banii pentru o excursie anulată, având în vedere că agenția nu răspunde?

Buna ziua! Recent a fost un incident prezentat la stiri (minori abandonati in aeroport in tokio). Agentia a anuntat pe facebook ca "suspenda" toate proiectele din cauza acestei probleme. Suntem peste 100 de persoane care au platit deja integral urmatoarele excursii (care sunt anulate). Avem contract in care ni se asigura inapoierea banilor in cazul anularii proiectului. Problema este ca nimeni din agentie nu mai raspunde, nr de telefoane email nimic. In seara de pe 26 iunie si au inchis si pagina de facebook. Cum pot proceda ca sa imi recuperez banii?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:48, 28 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Incercati si la parchet cu plangere penala dar sansele sunt mai mici.
Prima data somati-i prin avocat aratand ca veti formula actiune in pretentii, respectiv plangere pentru inselaciune daca nu va restituie banii.
De obicei functioneaza somatia in asemenea spete!
Daca oamenii au pus la cale o țeapă sansele de a recupera ceva sunt infime.Nu este vorba despre o agenție de turism care sa aibe o asigurare ci de un ong care practic în mod ilegal făcea activități de turism.Tot o plângere penală va trebui facuta pt a pune presiune pe presedintele/consiliul director al asociatiei respective.O plângere penală va dura probabil ani pana la soluționare dar alte sanse nu prea sunt.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aveti putina rabdare.
Daca s-a dat vreo teapa problema este de mare amploare.

Nu ar strica si sa va orientati pentru a cauta avocat pentru orice eventualitate desi nimic nu este clar in acest moment.
Adica ati putea intreaba mai multi avocati cat va costa un proces ca sa stiti costurile si sa va puteti orienta.
Alegerea finala va va apartine.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara,
Cum se cheama aceasta agentie de voiaj - fantoma? Puteti sa va cereti drepturile si de la societatea de asigurari deoarece, societatea de turism, are o polita de asigurare de raspundere civila tocmai pentru astfel de cazuri! Dar, desigur, nu puteti fi despagubiti decat in urma castigarii procesului cu ei!

Alte discuții în legătură

Am fost păgubită de 612 lei pentru produse pe care nu le-am primit. ce pot face? Mihaela.boangher Mihaela.boangher Buna seara ! Am si eu o mare problema si as vrea sa aflu parerea unui specialist. In ultima vreme, am inceput sa fac cumparaturi online pe site-ul de ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica - phishing marcel123456 marcel123456 Buna, am urmatoarea problema, recent am am incercat sa fur un cont de Facebook folosind phishing-ul si regret chestia asta. Este vorba de o colega, pe care ... (vezi toată discuția)
Cineva mi-a facut cont de facebook fara acordul meu si pune poze cu mine adrianaflorescu adrianaflorescu buna ziua va rog sa ma ajutati am o intrebare daca cineva mi-a facut cont de facebook fara acordul meu si pune poze cu mine indecente pot sa fac ceva va rog ... (vezi toată discuția)