avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia inainte de CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia inainte de CCC

Buna Ziua,va rog sa ma ajutati in legatura cu CCC,deci situatia este in felul urmator,concediul de maternitate s-a terminat pe data de 27.06.2019,ca urmare trebuie sa depun doc pentru CCC,firma la care lucrez se inchide in decembrie 2019,am lucrat 12 luni consecutiv inainte de nastere si pana a intra in concediu de maternitate,dupa legislatie firma e obligata sa ma reangajeze dupa 2 ani CCC pentru o perioada de 6 luni,avand in vedere ca firma se inchide,mi-au propus sa-mi dau demisia de comun acord si sa primesc 6 salarii compensatorii,intrebarea este daca imi dau demisia dupa concediul de maternitate,voi putea depune dosarul de CCC fara a avea un contract de munca activ? Nu ma afecteaza la CCC?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 28 Iunie 2019
Buna ziua,
Se poate, trebuie sa aveti cele 12 luni lucrate, in cazul dvs., in ultimi doi ani inainte de nasterea copilului, pentru a beneficia ce aceasta indemnizatie. Nu trebuie sa aveti un contract activ la momentul depuneri actelor pentru a beneficia de aceasta indemnizatie.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Da am licrati 2 ani inainte de nastere si concediu de maternitate,deci pot acuma sa-mi dau demisia de comun acord si dupa sa merg sa depun pentru indemnizatie CC?
Da
Art. 2 din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
(2) Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.
Si nu se numeste "demisie de comun acord" ci "incetarea contractului de munca cu acordul partilor", Art. 55, lit. b) din Codul muncii, actualizat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
In speta, beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie contract de munca cu 2 ore Andrew_G Andrew_G Buna ziua, Sunt angajata cu 2 ore, urmeaza sa nasc pe 15 martie 2016. Din varii motive ne-am hotarat sa isi ia sotul concediu crestere copil. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Cocediul prenatal,post natal,indemnizatia si alocatia nou nascut ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua!Care sunt drepturile banesti ale proaspetelor mamici (inainte si dupa nastere)si cum se intra in posesia lor(documente necesare si unde se depun?)? (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil mamy86 mamy86 Buna ziua.Am o prietena care in luna iunie a terminat cei 7ani de stat acasa cu copil cu handicap .Luna aceasta a aflat ca va mai avea un bebe,si inca nu se ... (vezi toată discuția)