avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Absolvit examen practic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Absolvit examen practic

Salut tuturor,

Am trecut astazi (28.06.) traseul in Bucuresti. Din pacate plec din oras luni (1.07) si desi nu am neaparata nevoie de el, merg la mare cu niste prieteni si mi-ar placea sa conduc. As dori sa stiu care este expunerea mea legala daca merg cu hartia de la examen, care imi are poza si pe care scrie admis. Daca asta aduce niste riscuri insa, as vrea sa stiu ce variante am pentru a putea urca la volan mai repede, daca exista vreuna.


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 12:19, 28 Iunie 2019
Fituica de la examen nu are nici o valoare legala!!!
Consecintele, in cazul in care veti fi controlat, vor fi cele aplicabile pt conducerea fara permis:

"Art. 335 - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis roxi95 roxi95 In luna aprilie am condus o masina pe albia raului intr.o comuna fara sa detin permis si am fost oprit de radar...acum am primit un rechizitoriu...aveti idee ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis de conducere helene alexia helene alexia Prietenului meu in anul 2016 a facut un accident si ia luat permisul de conducere sa judecat pentru acel accident si urma sai dea permisul inapoi ca lau gasit ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)