avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copiii minori au dreptul la moștenire după tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copiii minori au dreptul la moștenire după tatăl decedat?

Am fost căsătorită timp de 15 ani cu soțul meu care a decedat acum 7 ani, având împreună doi copii minori. Părinții soțului au murit și ei , au rămas 2 case de care s.au folosit cei 2 frați ai soțului meu (nici unul nu are domiciliul acolo); nu am cunoștință dacă s.a făcut succesiunea . Copiii mei au dreptul și ei la aceste case? În ce condiții?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 08:36, 3 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Copiii au dreptul sa vina la mostenire prin reprezentarea tatalui lor decedat.
Mostenesc exact cota ce i-ar fi revenit tatalui lor.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce n-ar avea?
Au dreptul și copiii nenăscuți încă.
Copilul conceput care se naște viu după moartea tatălui său are dreptul la moștenire.

Nu stați cu mâinile încrucișate, că nu vă bagă nimeni în traistă.
Când au murit bunicii copiilor?
8 și respectiv 3 ani. Dacă frațiI soțului meu nu vor sa dezbată succesiunea , cum ar trebui sa procedez eu?
Intentați o acțiune în instanță cu acest obiect, copiii urcă în dreptul tatălui prin reprezentare succesorală!
Presupun ca exista niște taxe pe care trebuie sa le plătesc eu pt acțiunea în instanță si imi trebuiesc actele de proprietate. Ce se întâmplă dacă ceilalți doi frati nu sunt de acord cu vânzarea imobilelor și nu au nici bani sa.mi plătească partea copiilor?

Alte discuții în legătură

succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)
Contestare, anulare eu12 eu12 Am facut contract de vanzare -cumparere cu mama mea care a murit mai bine de 10 ani, iar fratele meu vine acum si spune ca el nu stia de contract si ca va cere ... (vezi toată discuția)