avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minor

Daca mama are doua proprietati, iar in buletin e trecuta una, iar in cea de-a doua locuieste cu copilul, la procesul de stabilire a domiciliului copilului trebuie sa isi schimbe buletinul cu adresa de resedinta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:27, 29 Iunie 2019
Dvs solicitati stabilirea domiciliului minorului la mama, nu la adresa x.
@ Marevna
mesaj reeditat


Instanta stabileste domiciliul minorului la unul din parinti, precizand explicit, adresa sau doar mentioneaza "la domiciliul mamei " de exemplu? In cazul in care se trece o adresa clara, daca mama se muta dupa x ani in aceeasi localitate la alta adresa, trebuie notificata instanta?
se poate muta apoi oricand fara sa apeleze la instanta cu conditia ca mutarea sa nu afecteze exercitarea autoritatii parintesti de catre celalalt parinte.
Multumesc, dar in actiunea din instanta, avocatul specifica adresa mamei sau doar scrie"va locui cu mama"? Si daca mama are o adresa in buletin proprietate personala, dar locuieste cu copilul adica are resedinta la a doua proprietate personala, pt actiunea in instanta trebuie sa isi schimbe adresa din buletin?

gi-jane2 a scris:

se poate muta apoi oricand fara sa apeleze la instanta cu conditia ca mutarea sa nu afecteze exercitarea autoritatii parintesti de catre celalalt parinte.

Dvs cititi ce v-am raspuns?

Alte discuții în legătură

Tutela minorului CALM-B CALM-B Buna ziua, Sunt divortat inca de cand fiul meu avea 2 ani. Dupa divort s-a stabilit tutela copilului la mama. Chiar daca locuiesc intr-un alt oras am tinut ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)
Dreptul la domiciliu dancosma dancosma Am fost recunoscut drept tata al baietelului meu printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma cu un an (baiatul e un copil din afara ... (vezi toată discuția)