avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua
Din ceea ce am citit aici am inteles ca renuntarea la custodie nu este posibila, atunci care este solutia atunci cand tatal fie nu este de gasit fie nu doreste sa participe si sa ajute cu intocmirea de documente de exemplu; copilul meu are aproape 15 ani si nu are buletin sau pasaport ptr ca tatal asa cum am spus nu e de gasit iar cand dau de el nu doreste, nu are timp, chef....
gasesc aceste formalitati absolut absurde in astfel de situatii; deci copilul este cetatean roman dar i se refuza intocmirea de buletin ptr ca tatal nu este prezent sau nu doreste/evita sa semneze orice declaratie/procura!!
Ce faci in cazul asta??!! Astepti sa treaca 4 ani sa devina copilul major, iar in timpul asta nu are documente de identitate!! Cine este raspunzator de situatie in astfel de cazuri?
Incerc de 1 an sa ii fac copilului buletin si nu pot!!!
Multumesc
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 20:39, 30 Iunie 2019
Formulați acțiune în instanță solicitând exercitarea autorității părintești în exclusivitate, dovedind cele învederate sau măcar solicitați suplinirea consimțământului tatălui!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara Hainaru Hainaru Buna ziua.Daca mie mi sa incredintat minorul in urma divortului ,mai am nevoie de acordul tatalui de a scoate minorul din tara ? (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)