avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre Rezidenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre Rezidenti

Daca un rezident de anul III,cu specializarea in ,,medicina interna'nu doreste sa mai continue rezidentiatul pe aceasta specializare,doreste sa dea un examen pentru rezidentiat anul acesta pentru specializarea ,,pneumologie""trebuie sa restituie banii incasati din salariu pentru acesti 3 ani,sau va trebui sa plateasca cel de al doilea rezidentiat ?
Cel mai recent răspuns: mariastan20@yahoo.com , utilizator 21:40, 1 Iulie 2019
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 5 din 16 februarie 2015 (Completul competent sa judece recursul in interesul legii), prin care s-a stabilit ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 6 alin. (7^1) din Ordonanta Guvernului nr. 12/2008 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 179/2008, respectiv art. 18 alin. (8) din Ordonanta Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata prin Legea nr. 103/2012, cu completarile ulterioare, prin raportare la art. 38 si art. 159 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sintagma „cheltuieli de personal” nu include salariile primite de medicul rezident pentru munca desfasurata in perioada rezidentiatului, iar drepturile salariale incasate nu pot fi restituite cu titlu de cheltuieli ocazionate de pregatirea profesionala, in situatia in care medicul rezident nu isi respecta obligatia asumata de a continua raporturile de munca pentru o anumita perioada cu spitalul in care a desfasurat programul de rezidentiat, chiar daca o atare clauza ar fi prevazuta in actul aditional la contractul individual de munca, incheiat in conditiile art. 196 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
www.avocatnet.ro/articol_403...
Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt rezidenta an 3 pe post in medicină de urgență. ... Olgutza261 Olgutza261 Bună ziua! Sunt rezidenta an 3 pe post in Medicină de urgență. Am întrat în rezidențiat în 2015 și a trebuit sa întrerup in 2017 din motive ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă sunt rezident farmacist și am câștigat și ... UElena UElena Bună ziua, dacă sunt rezident farmacist și am câștigat și un post la ANM de inspector, trebuie să renunț la rezidențial? (vezi toată discuția)
Buna ziua! intrebarea mea este daca pot fi angajata unui spital ... Nora Nora Nora Nora Buna ziua! Intrebarea mea este daca pot fi angajata unui spital de stat ca medic specialist fara sa renunt la al doilea rezidentiat, pe care l-am obtinut prin ... (vezi toată discuția)