avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Responsabilitatea elevilor practicanti
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Responsabilitatea elevilor practicanti

Buna seara,
Situatia de fata este urmatoarea: am la practica in cadrul unitatii elevi de clasa a X-a carora le-am facut fise individuale de instruire in care am trecut instructaj introductiv general si la locul de munca.
Am trecut si traseul de deplasare al elevului tur si retur catre magazin.
Nelamurirea mea, daca elevul este implicat intr-un eveniment pe traseul de deplasare, noi ca partener de practica vom ancheta sau organizatorul de practica care este unitatea de invatamint?
Mentionez ca elevii sint in cadrul unitatii pe baza unui Contract de practica si nu primesc salarizare pentru serviciul prestat, isi desfasoara practica scolara obligatorie .
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
Monica Popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:47, 4 Iulie 2019
Firma dvs. a efectuat instruirea si mentionat in fisa individuala de instruire traseul de urmat de la domiciliu la firma si retur, precum si orele in care se face deplasarea.
Logic este sa efectuati cercetarea unui eveniment produs, iar din comisia de cercetare sa faca parte si conducatorul de practica al scolii.
O eventuala problema poate sa apara la inregistrarea unui eventual accident de munca de traseu, caz in care decizia apartine ITM.


POPA GHEORGHE a scris:

iar din comisia de cercetare sa faca parte si conducatorul de practica al scolii.


Nu cred ca poate face parte din comisia de cercetare conducatorul de practica al scolii daca tinem cont de prevederile
Art. 1`16 alin. (4) din NM de aplicare a Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006. Persoanele numite de catre angajator în comisia de cercetare a evenimentului trebuie sa aiba pregatire tehnica corespunzatoare şi sa nu fie implicate în organizarea şi conducerea locului de munca unde a avut loc evenimentul şi sa nu fi avut o responsabilitate în producerea evenimentului.
Observatia este coreta in conditiile in care conducatorul de practica are nominalizate in fisa de post responsabilitati legate de transportul/ supravegherea persoanelor aflate in practica.
Un alt reprezentant al scolii, neimplicat in activitatea de practica poate face parte din comisiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de traseu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie respectati in cazul unui accident de traseu : un angajat se afla in drum spre serviciu, iar ... (vezi toată discuția)
Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu virgil64 virgil64 In ce act legislativ se precizeaza ca un accident petrecut pe traseul locuinta- serviciu si inapoi,se poate considera accident de munca ? (vezi toată discuția)
Instructaj ssm. buna ziua. o institutie de stat a achizitionat ... hdanny hdanny Instructaj SSM. Buna ziua. O institutie numita \"X\" a achizitionat prin contract, servicii de reparatii si renovari la sediu ei de la o alta firma ... (vezi toată discuția)