avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune: Am ajuns la un acord să rămân ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune: Am ajuns la un acord să rămân cu un etaj dintr-o casă P+2. Cum trebuie să fie contractul pe care o să-l semnez?

Bună seara. Am și eu o întrebare dacă se poate. Parintii mei au decedat și mai am o sora. Casa în care am copilărit are 4 moștenitori tatăl meu având 3 frați. Unul dintre ei și tata au decedat și mai sunt 2 în viata.
Eu cu sora mea hotărâsem ca fiecare dintre unchi și tata sa ne cedeze noua partea de casa și toate părtile erau de acord numai ca acum s au sucit și unchii vor ca eu sa rămân doar cu partea lui tata... Pana la urma am ajuns la un acord sa rămân cu un etaj casa având parter plus 2 etaje... Întrebarea mea este cum sa procedez sa fiu sigura ca în contractul care o sa l semnez o sa primesc etajul acela plus cale de acces. Va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 09:44, 4 Iulie 2019
Buna seara,
Dezbateti succesiunea si la notar cand se fac loturile puteti sa treceti cele stabilite de comun acord.
Se face vreun act adițional sau cum se procedează? Ca din câte am înțeles se face un act care trebuie semnat de parti
Buna seara,
Se incheie, la notar, certificatul de mostenitor care arata ce are in proprietate fiecare.
Daca nu va intelegeti civilizat atunci ajungeti in instanta si aici este alta poveste.
Luati legatura cu un avocat din zona care sa va ajute.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Ok. Va mulțumesc mult
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasul 1: dezbaterea moștenirii - finalizată cu obținerea certificatului de moștenitor în care sunt prevăzute cotele succesorale ale fiecărui moștenitor.

Pasul 2: încheați un act de partaj prin care împărțiți fizic casa după cum v-ați înțeles (X ia parterul, Y ia etajul - dacă este posibilă această împărțeală - Z primește partea lui în bani etc)

Alte discuții în legătură

Impartire casa in urma decesului unui membru monica1985 monica1985 Buna seara, As avea, daca se poate, sa ma ajute cineva cu niste raspunsuri la urmatoarea problema:...de curand, unchiul meu a decedat in urma unui infarct ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire omidee omidee In 1992 am dezbatut succesiunea dupa tata, noi 3 copii si mama; masa succesorala a fost compusa dintr-un teren 1550 mp, impartit in cote egale 1/4 fiecare ( ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme!ajutor! dani3lla dani3lla :((:((Buna seara! Ce parere aveti:in urma unei succesiuni introduse in instanta poate sa mi ia o parte din casa, fara ca eu sa fiu de accord?! Sa va spun ... (vezi toată discuția)