avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Clasic, totodată clișeic, dar vreau să devin ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Clasic, totodată clișeic, dar vreau să devin procuror.

Salut! Sunt în clasa a XI-a, profil filologie, de ani buni am simțit o apropriere față de acest domeniu, anume dreptul. Am 17 ani, consider că sunt capabil să înțeleg ce vreau de la viață, dorința mea arzătoare este de a fi admis la facultatea de drept din Cluj-Napoca. Întrebarea mea, pentru dumneavoastră, stimați utilizatori ai acestei platforme, care sunt pașii pentru a profila în domeniul procuraturii(criminalistică), dacă vă este cu putință, doresc să fiu familiarizat cu pașii pe care trebuie să îi urmez și să știu despre ce este vorba în această meserie(deși am un minim de cunoștințe). Mulțumesc anticipat!
care sunt pașii să deveniți procuror?
absoliviți dreptul și promovați examenul INM.
pentru a afla cu ce o să lucrați, pentru început, citiți codul penal și pe cel de procedură penală.
Mergi la o instanta din orașul în care locuiești și asistă la o ședință penală,acolo o sa te lamuresti c-am ce ,,clienți"au procurorii,cum decurge o ședință de judecate etc
Pe parcursul facultății poate o sa iti doresti sa ajungi av sau judecător,ai tot timpul sa te razgandesti..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procuror criminalist andreea_elena19 andreea_elena19 Buna ziua, as dori sa aflu si eu mai multe informatii in legatura cu meseria de procuror criminalist, anume in ce consta, ce studii trebuie sa urmezi ca sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot ajunge procuror criminalist? Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Dupa facultatea de drept as vrea sa intru la inm si sa optez pentru procuror criminalist OanaUngureanu OanaUngureanu Buna seara! Sunt eleva la profil de filologie bilingv engleza si pe zi ce trece ma gandesc din ce in ce mai serios la Drept. Ideea e ca as vrea dupa drept sa ... (vezi toată discuția)