avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri comune

In cazul unui divort bunurile cumparate in timpul casatoriei devin comune indiferent de cat timp a trecut de la casatorie la divort? DAca un cuplu se desparte dupa 2 ani si a existat o casa cumparata la 2 saptamani dupa casatorie dar toti banii au fost platiti doar de unul din soti aceasta casa se imparte la divort?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:55, 3 Iulie 2019
Nu există o condiție temporală!
Bunul achiziționat la două săptămâni după căsătorie este bun comun dar dacă faceți dovada unei contribuții suplimentare, veți primi mai mult!
si daca toti banii i-am dat eu? Am transferat din contul meu in contul sotului si el apoi a scos si a
platit. initial il lasasem sa faca contractul doar pe numele lui dar notarul nu a acceptat
A trebuit sa mearga acasa sa ia certificatul si apoi sa semneze contractul. Eu eram plecata atunci din tara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imobilul este bun comun.
Citiți certificatul de căsătorie și contractul.
Cumpărarea a fost după încheierea căsătoriei? Daca da, vorbim de un bun comun. Chiar și în situația în care doar unul dintre dvs ar fi cumpărat singur.
Dacă stiati ca veti avea o contribuție mai mare, trebuia sa încheiati înainte o convenție matrimonială de separație de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare albinavesela albinavesela Buna ziua as dori sa aflu si eu daca cumpar o casa pe numele meu si sant casatorita pot sa nu al trec pe sot pe act? Pot fi doar eu proprietara fara sot?va ... (vezi toată discuția)
Buna. va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. eu cu ... Stefi.iuh Stefi.iuh Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Eu cu sotia , nu mai suntem un cuplu de multa vreme. In fapt suntem despartiti. Eu locuiesc cu ... (vezi toată discuția)
Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)