In cazul unui divort bunurile cumparate in timpul casatoriei devin comune indiferent de cat timp a trecut de la casatorie la divort? DAca un cuplu se desparte dupa 2 ani si a existat o casa cumparata la 2 saptamani dupa casatorie dar toti banii au fost platiti doar de unul din soti aceasta casa se imparte la divort?
Nu există o condiție temporală!
Bunul achiziționat la două săptămâni după căsătorie este bun comun dar dacă faceți dovada unei contribuții suplimentare, veți primi mai mult!
si daca toti banii i-am dat eu? Am transferat din contul meu in contul sotului si el apoi a scos si a
platit. initial il lasasem sa faca contractul doar pe numele lui dar notarul nu a acceptat
A trebuit sa mearga acasa sa ia certificatul si apoi sa semneze contractul. Eu eram plecata atunci din tara
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Imobilul este bun comun.
Citiți certificatul de căsătorie și contractul.
Cumpărarea a fost după încheierea căsătoriei? Daca da, vorbim de un bun comun. Chiar și în situația în care doar unul dintre dvs ar fi cumpărat singur.
Dacă stiati ca veti avea o contribuție mai mare, trebuia sa încheiati înainte o convenție matrimonială de separație de bunuri.