avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adopția copiilor minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adopția copiilor minori

Locuim impreuna de 3 ani de zile (eu , prietenul meu și cei doi copii minori ai mei - tatăl copiilor decedat). Prietenul meu , divorțat, mai are 2 copii minori cu domiciliul la mama, pt care plătește pensie alimentară. Poate sa adopte copiii mei, noi nefiind căsătoriți?
Cel mai recent răspuns: grecudana , utilizator 18:12, 3 Iulie 2019
Buna ziua,
DA dar copiii vor pierde orice drepturi de la tatal biologic (dreptul la mostenire si dreptul la pensie de urmas)
Da, desigur!
Deși prin adopție copiii pierd drepturile succesorale în raport cu tatăl biologic, aceștia dobândesc aceste drepturi în raport cu tatăl adoptiv.
Mulțumesc. La pensia de urmaș nu m.am gândit. ..celelalte bunuri sunt deja pe numele lor (prin renunțarea mea la mostenire )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire enigela enigela Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Se dezbate abia acum mostenirea dupa strabunicul care a decedat acum 20 de ani. La masa succesorala au ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Mostenirea se imparte daca? CristianTL CristianTL de curand a decedat tatal meu si problema ar fi cum se imparte mostenirea cand el a divortat de mama de acum 24 ani iar copiii au fost imartiti prin hotatate ... (vezi toată discuția)