Am incheiat de aproximativ 1,5 luni contract de arenda pentru terenuri agricole, iar arendasul a cumparat terenurile arendate, devenind proprietar. Contractul de arenda a fost inregistrat la Primarie iar eu am fost atentionat de a completa declaratia unica privind impozitul pe venitul din arenda. In conditiile expuse, arendasul devenind proprietarul terenurilor agricole arendate, prin cumpararea terenurilor prin contract de vanzare - cumparare autentic, ce se intampla cu contractul de arendare incheiat initial si cu obligatiile fiscale ale arendatorului, fost proprietar, si cum ma pot apara in fata organelor fiscale pentru exonerare de toate obligatiile fiscale rezultate din contractul de arenda: declaratia unica, impozit pe venit etc.? Nu am gasit un raspuns concludent pe retelele IT. Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri pertinente!
Raspunsul e logic, dar cum ma descurc in fata organelor fiscale, contractul de arenda a fost comunicat la ANAF de unde am primit notificare de completare a declaratie unice privind impozitul pe venit???
Buna ziua,
Transmiteti copii de pe cele doua acte aratand ca acel contract de arendare este fara obiect si nu aveti ce impozite sa platiti ne existand venit!