avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arenda terenuri agricole
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arenda terenuri agricole

Am incheiat de aproximativ 1,5 luni contract de arenda pentru terenuri agricole, iar arendasul a cumparat terenurile arendate, devenind proprietar. Contractul de arenda a fost inregistrat la Primarie iar eu am fost atentionat de a completa declaratia unica privind impozitul pe venitul din arenda. In conditiile expuse, arendasul devenind proprietarul terenurilor agricole arendate, prin cumpararea terenurilor prin contract de vanzare - cumparare autentic, ce se intampla cu contractul de arendare incheiat initial si cu obligatiile fiscale ale arendatorului, fost proprietar, si cum ma pot apara in fata organelor fiscale pentru exonerare de toate obligatiile fiscale rezultate din contractul de arenda: declaratia unica, impozit pe venit etc.? Nu am gasit un raspuns concludent pe retelele IT. Multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri pertinente!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:04, 3 Iulie 2019
Buna ziua,
Pai contractul de arendare e ramas fara obiect.
Raspunsul e logic, dar cum ma descurc in fata organelor fiscale, contractul de arenda a fost comunicat la ANAF de unde am primit notificare de completare a declaratie unice privind impozitul pe venit???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Transmiteti copii de pe cele doua acte aratand ca acel contract de arendare este fara obiect si nu aveti ce impozite sa platiti ne existand venit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 pentru veniturile din areda nicolaeelena nicolaeelena Pentru veniturile in lei obtinute de persoana fizica in baza contractului de arenda completat cu act aditional in care apare urmatorul articol unic, se depune ... (vezi toată discuția)
Contrat de arendare alexuta123456789 alexuta123456789 Buna ziua!Cine ma ajuta si pe mine cu un model ' contract de arendare' dupa noua lege .(sa fie varianta care a intrat in vigoare )mULTUMESC FRUMOS (vezi toată discuția)