avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recurs nemotivat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recurs nemotivat

Daca cererea de recurs a fost depusa in termenul de 15 zile dar motivele de recurs s-au depus cu putin inaintea primului termen (mult peste cele 15 zile de la comunicarea hotararii), se poate invoca exceptia nulitatii recursului conf. art.306 alin.1 C.proc.civ. ? Mentionez ca recursul s-a facut impotriva sentintei de respingere a contestatiei la executare.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 14:27, 26 Noiembrie 2009
Potrivit Art. 306Cpc
Recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal, cu exceptia cazurilor prevazute in alin. 2.
Motivele de ordine publica pot fi invocate si din oficiu de instanta de recurs, care insa este obligata sa le puna in dezbatere partilor.

In acest caz instanta va anula recursul.
Au invocat in recurs faptul ca facturile neachitate nu au fost semnate de ei, fapt pentru care au facut plangere la Parchet pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Au mentionat ca exista un dosar penal in curs de solutionare dar nu au facut dovada acestui fapt.... Poate fi acest motiv considerat cauza de stingere a obligatiei intervenite dupa ramanerea definitiva a hotararii?
Puteau formula cerere in anulare (conform art.14 O.U.G.119/2007) daca spun ca facturile nu erau semnate de ei, dar nu au facut-o, motiv pentru care instanta de fond a si respins contestatia lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie in recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna seara La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac? Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva Va ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat in termen ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua, Va rog daca e posibil sa ma ajutati cu un sfat.Impotriva unei sentinte care imi era in parte favorabila pronuntata de instanta de contencios adm . ... (vezi toată discuția)
Tardivitate recurs ni_leta ni_leta Buna ziua si Paste fericit!! Va rog daca imi poate raspunde cineva: Am declarat recurs (calea de atac nu prevede si apelul ci numai fond la Tribunal si ... (vezi toată discuția)