avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As dori sa stiu din ce motive se ajunge în instanță la un divorț ? Si daca se poate divorța dacă unul din parteneri refuza sa se prezinte in instanta?
Stiu ca se poate ajunge în instanță când nu sunt De acord soții ! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 23:59, 4 Iulie 2019
in instanta se ajunge tocmai cand sotii nu se inteleg cu privire la divort.
da, se poate divorta daca unul din soti nu se prezinta, doar ca acela trebuie sa fie paratul (cel chemat in judecata, nu cel care solicita divortul).
motivele sunt nelimitate, de la clasica ”nepotrivire de caracter”, pana la motive mai grave (violenta, alcool, adulter).
Este suficient ca unul dintre soți sa nu mai dorească continuarea relațiilor matrimoniale. Motivele sunt diferite, de la caz la caz, de regula nemulțumiri, violenta, etc.
Da - doar pe instanța se poate pronunța divorțul când soții nu se înțeleg sa divorțeze de comun acord

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot divorta? irineagu irineagu Se poate divorta daca nu sunt decat 2 luni de la cununia civila?Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)